Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Με ποια κριτήρια λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις;

Με ποια κριτήρια λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις;


Τους ασκούς του αιόλου άνοιξε η πρόταση Κοιμήση κατά τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, σύμφωνα με την οποία προκρίνει για την Αιτωλοακαρνανία 7 δήμους, με το Στράτο να πηγαίνει στο Βάλτο, προτείνοντας παράλληλα και τη δημιουργία παρατριχώνιου δήμου. Απ την άλλη στο δημοτικό συμβούλιο Θεστιέων μόλις και μετα βίας πέρασε η πρόταση Τραπεζιώτη (8 έναντι 6 ψήφων) για δημιουργία ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχήματος στην Τριχωνίδα.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας εξηγεί τους λόγους αποχώρησής του από την συνεδρίασης της ΤΕΔΚ. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων αναφέρει «…Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ προκειμένου να μη συμμετάσχω στη λήψη μιας απόφασης που δεν θα εξασφάλιζε μεγάλη πλειοψηφία, ώστε να έχει και ισχυρή νομιμοποίηση στην κοινωνία. Διαβάζοντας την απόφαση της ΤΕΔΚ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνεται η στάση μου και δικαιώνεται η επιλογή μου να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση» Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται τόσο ο δήμαρχος Παραβόλας Βασίλης Καπέρδας όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Στράτου Γρηγόρης Τζαμαλής, οι οποίοι εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην αν λόγω απόφαση της ΤΕΔΚ.

Εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο η ΤΕΔΚ επιμένει να αγνοεί συστηματικά τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων του τόπου μας! Αντιλαμβανόμαστε ότι παρασκηνιακά παίζονται πολλά και διάφορα εσωκομματικά παιχνίδια… Όμως ας καταλάβουν κάποιοι ότι τώρα λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον…Σε καμία περίπτωση ο χώρος της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο κάλυψης προσωπικών φιλοδοξιών. Η κοινή λογική επιτάσσει επιλογές για δημιουργία μεγάλων, σύγχρονων και βιώσιμων δήμων! Το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή δεν έχουν περιθώρια ελλιπούς παρουσίας σε αυτή τη διοικητική μεταρρύθμιση….

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.