Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2020

Με τέτοια εικόνα δεν πάει πουθενά

Δεν ήταν τόσο η ήττα της πρεμιέρας που απογοήτευσε όσο η τραγική εμφάνιση του Παναιτωλικού. Οι αγρινιώτες έχοντας μια εικόνα επιεικώς απαρέδεκτη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έχασαν δικαιότατα τον αγώνα από μια Καλλονή η οποία πολύ απλά ήξερε και τι ζητούσε στο γήπεδο και το πώς θα το πάρει.

Το δίκαιο της ήττας έχει να κάνει με το γεγονός των φάσεων που.. δε δημιούργησε ο Παναιτωλικός καθώς οι φορές που έγινε απειλητικός στο σημερινό ματς μετριώνται μετά βίας στα δάκτυλα του ενός χεριού. Όταν δεν απειλείς τον αντίπαλο δε δικαιούσαι και να κερδίσεις και ο σημερινός Παναιτωλικός ήταν πολύ εύκολη λεία για τους αντιπάλους του οι οποίοι κατέβηκαν στο γήπεδο για να μη χάσουν – αρχικά- και στην πορεία που αντιλήφθηκαν την κακή κατάσταση του αντιπάλου τους επεδίωξαν και πέτυχαν να σκοράρουν και να κερδίσουν τον αγώνα.

Η φάση του άστοχου πέναλτι για τον Παναιτωλικό που θα μπορούσε κάποιος να σταθεί, είναι μια ποδοσφαιρική υπόθεση αλλά στο ποδόσφαιρο με υποθέσεις δε γράφονται πραγματικότητες. Αν τελικά ο Φαβάλι ευστοχούσε και ο Παναιτωλικός κέρδιζε τον αγώνα, θα είχε σαφώς πάρει μια πολύτιμή νίκη που σε καμία περίπτωση δε δικαιούταν, η κάκιστη και πολύ προβληματική εικόνα της ομάδας όμως θα ήταν και πάλι αδύνατον να κρυφτεί.

Ο Παναιτωλικός στο δημιουργικό του κομμάτι απέτυχε παταγωδώς και η γενική εικόνα της ομάδας μόνο για φαβορί ανόδου δεν ήταν. Οι πολλοί νέοι παίκτες φάνηκε πως δεν έχουν δέσει ακόμη μεταξύ τους ενώ για τα.. υπόλοιπα κακά του σημερινού Παναιτωλικού μίλησε ο ίδιος ο Καραγεωργίου στη συν. τύπου.

Πολύ θαρραλέα ο κόουτς των αγρινιωτών δε θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε πολλά πράγματα που βαραίνουν τους παίκτες και τον ίδιο. Το να σταθεί όμως στον παράγοντα γήπεδο και να το τονίσει σαν μία από τις (πολλές πάντως) αιτίες της σημερινής ήττας ήταν κάτι που σαφώς και τον εκθέτει καθώς δυο μέρες πριν και σε σχετική ερώτηση του υπογράφοντα για το γήπεδο και αν θα επηρεάσει την ομάδα  ήταν κατηγορηματικός πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Χωρίς καμία διάθεση για εμπάθειες ή κακές κριτικές και επειδή ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα, εκείνο που πρέπει όλοι να καταλάβουν στην ομάδα (και θαρρώ πως το κατάλαβαν καλά σήμερα) είναι ότι ο Παναιτωλικός με εικόνα σαν τη σημερινή δεν πάει πουθενά και πολύ γρήγορα θα βγει εκτός στόχων.

Σαφώς και το υλικό της ομάδας είναι πολύ ποιοτικό, σαφώς και οι δυνατότητες του φετινού Παναιτωλικού δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή εικόνα, το ζητούμενο όμως είναι αυτή η εικόνα που ο καθένας περιμένει να βγει στο χόρτο. Και αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι παίκτες του Παναιτωλικού χωνέψουν, συνειδητοποιήσουν, αντιληφθούν ότι δεν αγωνίζονται στη Super League αλλά στην παρακάτω κατηγορία που πέφτουν κορμιά και το μάτι των αντιπάλων ποδοσφαιριστών γυαλίζει, είτε αυτοί φοράνε τη φανέλα της Καλλονής (όπως σήμερα), είτε οποιασδήποτε άλλης ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο Παναιτωλικός φέτος. Όσο πιο σύντονα το αντιληφθούν αυτό οι παίκτες, τόσο συντομότερα θα αλλάξει και η εικόνα της ομάδας.

Δεν είμαι μάντης να ξέρω αν αυτό θα συμβεί σε τέσσερις μέρες, μέχρι την Τετάρτη που παίζει η αγρινιώτικη ομάδα στην Καβάλα, αυτό που μπορεί κανείς να αντιληφθεί εύκολα όμως είναι ότι μια ενδεχόμενη δεύτερη σερί ήττα θα φέρει νωρίς – νωρίς τις πρώτες γκρίνιες στην ομάδα. Και αυτό γιατί ο Παναιτωλικός μόνος του έβαλε νωρίς – νωρίς τη θηλειά στο λαιμό του…

Όσο κι αν το φετινό πρωτάθλημα έχει πάμπολλες αγωνιστικές, όσο κι αν είναι πολύ νωρίς να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τη φετινή ομάδα του Παναιτωλικού, αν το ζητούμενο ήταν το καλό ξεκίνημα, αυτό δεν έγινε, και αν τελικά η αρχή είναι το ήμισι του παντός τότε σίγουρα δε χάθηκαν τα πάντα αλλά κινδινεύει να χαθεί η εμπιστοσύνη του ίδιου του κόσμου προς την ομάδα.. Και αυτό θα είναι ότι χειρότερο.

 

            Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.