Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Με την παράσταση “από πρώτο χέρι” έριξαν αυλαία τα Παναγρίνεια

DSCN8781

Με την εξαιρετική παράσταση “Από πρώτο χέρι” σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, έκλεισαν απόψε οι εκδηλώσεις πολιτισμού και μνήμης “Παναγρίνεια 2015” που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Παπαναστασίου και ακολούθησε η τοποθέτηση του κ.Νίκου Σκιαδά για τη σημασία των Παναγρινείων και το συμβολισμό που απορρέει από την θεατρική παράσταση.

Τρεις ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συνθέτουν μια παράσταση – ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γη.

Γυρίζοντας στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους, αναζητούν να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το πείσμα ζωής αυτών των ανθρώπων, που στην ουσία έχτισαν, άνδρωσαν και έκαναν διάσημες τις πόλεις του καπνού. Η παράσταση, που αποτελεί αποτέλεσμα μιας μεγάλης έρευνας των συντελεστών της, ανέβηκε στο πλαίσιο των “Παναγρινείων” απόψε, στον φυσικό της χώρο, θα έλεγε κανείς, αυτόν των καπναποθηκών Παπαπέτρου, στην περιοχή του παλιού σταθμού των τρένων και συγκίνησε, κερδίζοντας το θερμότερο χειροκρότημα των Αγρινιωτών που βρέθηκαν στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών για να την παρακολουθήσουν.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία στην πρωτεύουσα, ενώ παραστάσεις έχουν δοθεί στο παρελθόν και στην περιοχή.

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη

DSCN8748 DSCN8751 DSCN8753 DSCN8757 DSCN8763 DSCN8770 DSCN8772 DSCN8777 DSCN8778 DSCN8780

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. comments

    εξαίρετη παράσταση με εντυπωσιακά καλές ερμηνείες.Η κα Καραδήμα και οι υπόλοιποι συντελεστές κάνουν πολύ καλή δουλειά.Ελπίζουμε σε συνέχεια.Βεβαια ηταν και ο εμβληματικός χώρος των καπναποθηκών Παπαπέτρου,που η δημοτική αρχή αγνοεί,αδιαφορεί και δεν συντηρεί ουτε κατ’ελάχιστον.
    Το κτίριο πρέπει να ειναι επισκέψιμο.Ο εμπρός του δρόμος ελεύθερος και οχι parking των φορτηγών.Με ιδιαίτερο φωτισμό του κτιρίου.Και άλλα ολίγα ,που δυστυχώς κανένας δεν κάνει.
    Για τα “Παναγρίνεια”:ουτε σχέδιο φαίνεται,ουτε ουσία.Συγκόλληση δραστηριοτήτων,χωρίς ταυτότητα,συντονισμό,αρμόδιους και… μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.