Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Με 10 προτάσεις στον Βορίδη ο Παπαναστασίου

Με 10 προτάσεις στον Βορίδη ο Παπαναστασίου

DSCN2917

…όχι ομόφωνα όμως από το δημοτικό συμβούλιο

Μετά από προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επεξεργαστεί ένα κείμενο με τις θέσεις του συμβουλίου-  και τις προτάσεις του- για την αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αυτό το ψήφισμα με τα αιτήματα των Αγρινιωτών θα έχει μαζί του ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου όταν θα συναντήσει στην Αθήνα τον κ. Βορίδη για να του εκθέσει την κατάσταση επισφάλειας στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη καθώς δεν συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή οι παρατάξεις των κ.κ. Παπανικολάου και Μερμίγκη που διαφώνησαν με την επίσκεψη στον υπουργό αλλά-στην περίπτωση του πρώτου- και με «τη συμπόρευση με τις δυνάμεις που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές δομές και το υπάρχον οικονομικό σύστημα». Στη συζήτηση,  που άρχισε νωρίς με διένεξη για το αν έπρεπε να αναβληθεί για τακτική συζήτηση και να μην γίνει προ ημερησίας, συμμετείχαν και πήραν τον λόγο και πολίτες αλλά και οι βουλευτές ΖΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ αντίστοιχα, κυρίες Μ.Τριανταφύλλου και Ν.Φούντα.

Την πρόταση- που απορρίφθηκε- για αναβολή κατέθεσε ο κ. Μερμίγκης αλλά η πλειοψηφία προέκρινε τη συζήτηση ώστε σε ενδεχόμενο ραντεβού Βορίδη-Παπαναστασίου να πάει ο δήμαρχος Αγρινίου με ένα ψήφισμα στα χέρια του. Το τελικό ψήφισμα θα περιλαμβάνει τελικά τα 10 σημεία που παρουσίασαν πρόσφατα οι συλλογικότητες που έκαναν το μηχανοκίνητο ακτιβιστικό κονβόι προς το νοσοκομείο Αγρινίου, όπως τα περιέγραψε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διονυσόπουλος, εισηγητής για την παράταξη Τραπεζιώτη. Όλοι οι ομιλητές περιέγραψαν την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα με άλλους(όπως ο κ. Παπανικολάου)  να εστιάζουν στις καπιταλιστικές πολιτικές και άλλους, όπως ο κ. Μερμίγκης (που εργάζεται στο νοσοκομείο) να θεωρούν βαρύτατες και τις ευθύνες της διοίκησης αλλά και των συνδικαλιστών γιατρών και εργαζομένων. Ο κ. Δήμας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για τα ψηφίσματα, οι κ.κ. Καλαντζής και Αδάμης επέμειναν στο ότι ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση κανείς δεν είναι με τα μνημόνια ή με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας,  ενώ ο κ. Παππάς(οι τρεις τελευταίοι από τη παράταξη της πλειοψηφίας)έκανε λόγο και για «πάρτι που έγινε στο παρελθόν».

Όπως αναφέρθηκε, τον λόγο πήραν και οι δύο βουλευτές με την κ. Τριανταφύλλου να λέει ότι «το success story είναι ανθυγιεινό» και την κ. Φούντα να αναφέρει ότι «χρειάζονται λύσεις και όχι κραυγές». Τελευταίος και πριν την ψηφοφορία πήρε το λόγο ο κ. Παπαναστασίου που περιέγραψε τη συνάντησή του  με τον διοικητή κ. Βλάχο και τις αμοιβαίες δεσμεύσεις για φύλαξη και καθαριότητα, ενώ επεσήμανε ότι το νοσοκομείο στο Αγρίνιο δεν μπορεί να υπολειτουργεί γιατί έχει σαν ευθύνη του και τον Βάλτο, την Αμφιλοχία, το Ξηρόμερο, τη Βόνιτσα και το Θέρμο. «Συμφωνώ με τα 10 σημεία/αιτήματα που έφεραν πρόσφατα οι φορείς και πρέπει να πω ότι στόχος είναι να λειτουργήσει και η ψυχιατρική κλινική που έχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό», εξήγησε.

Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι σχεδόν η πλειοψηφία των ομιλητών αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παραχωρηθεί όλη η υποδομή σε ιδιώτη ή να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

DSCN2918 DSCN2917 DSCN2912 DSCN2911 DSCN2909 DSCN2902 DSCN2901 DSCN2897 DSCN2896

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. nikos

    Το επιστημονικο συμβουλιο τι κανει μπακοπουλος ιωαννου μητσου και λοιποι τι κανουν μονο με τις εφημεριες ασχολουνται ??? αλλα ξερω θεσεις ευθυνης οπως και ο στελακης και ο τζιοβας οξωωωω……

  2. Γιωργος Κ.

    κ. Παππά είχατε εσείς συμμετοχή σε αυτό το πάρτι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.