Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μια δηλώση-τοποθέτηση για το Δ.Σ.του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Μια δηλώση-τοποθέτηση για το Δ.Σ.του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΔΗΛΩΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Αγρίνιο, 15-11-2013

Συνάδελφοι-σσες,

Θα ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω πρώτα όλους όσους με εμπιστοσύνη ψήφισαν και αυτή τη δύσκολη συνδικαλιστική χρονιά την παράταξή μας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς, που χρόνια στηρίζουν με την ψήφο τους τις νηπιαγωγούς της Εκπαιδευτικής Προοπτικής και εμένα προσωπικά.

Επίσης, θα ήθελα να απευθυνθώ στους 72 συναδέλφους-σσες που με τίμησαν με την ψήφο τους, νιώθοντας την ανάγκη να εξηγήσω, κυρίως σ’ αυτούς, τον λόγο της παραίτησής μου.

Σ’ ένα συνδικαλιστικό χώρο και μια παράταξη, που εφαρμόζει χρόνια τώρα τη λογική της εναλλαγής στην αντιπροσώπευση, μια τέτοια ενέργεια ξέρω πως δεν σας εκπλήσσει.

Έχουμε αποδείξει πια πως και ως πρόσωπα αλλά και ως παράταξη (είμαστε η μόνη παράταξη που ακόμη και τη χρονιά που επιλέξαμε να μείνουμε εκτός Δ.Σ., παρακολουθούσαμε και καταθέταμε προτάσεις σε όλα τα Δ.Σ. που γινόταν) ότι οι αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας δεν συνδέονται, για μας, ούτε με τον συνδικαλισμό «μιας χρήσης» (με σκοπό το προσωπικό βόλεμα και τα οφίτσια) ούτε με το κομματικό πατρονάρισμα ψηφοδελτίων προς άγραν ψήφων ούτε και με τον στείρο καταγγελτικό συνδικαλισμό, ο οποίος διεκδικεί μόνο «αγωνιστικές αποκλειστικότητες» και ιδεολογικές καθαρότητες.

Μπαίνουμε στα ψηφοδέλτια για να βοηθήσουμε στους αγώνες των εργαζομένων, με σκοπό την ανατροπή των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν και την επίλυση των προβλημάτων του Συλλόγου μας.

Παραιτούμαστε όχι για να αποφύγουμε την προσωπική ευθύνη, που συνεπάγεται για μας η ψήφος της προτίμησής σας, αλλά γιατί έχουμε τη βεβαιότητα πως οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες της παράταξής μας και θέλουν και μπορούν να εκπροσωπήσουν εξίσου καλά όλους μας στο νέο Δ.Σ.

Παραιτούμενη, λοιπόν, καλώ τις δύο έμπειρες συναδέλφισσες (Μπαλωμένου Πολυκρήτη- νηπιαγωγό και Χριστάκη Βάσω-δασκάλα), οι οποίες θα μας εκπροσωπήσουν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., να διεκδικήσουν με παρρησία το αξίωμα του προέδρου του νέου Δ.Σ., αφού αυτό θα κληθεί στο πιο ζοφερό και ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον μέχρι σήμερα για όλους μας να διαχειριστεί και να οργανώσει την αντίστασή μας στα δύσκολα που έρχονται.

Καλώ, επίσης, τα εκλεγμένα μέλη των δύο άλλων αριστερών παρατάξεων (ΠΑΜΕ και «Θυμωμένοι Δάσκαλοι») αλλά και τα δύο μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης να στηρίξουμε όλοι μαζί Προεδρείο με αγωνιστικό, ενωτικό, αριστερό πρόσημο. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, για να δημιουργηθούν ξανά προϋποθέσεις συσπείρωσης, ενότητας και συλλογικής δράσης της βάσης του Συλλόγου μας, ώστε να μην ξαναχαριστεί ο πρόεδρος στην προσκείμενη στην κυβέρνηση ΔΑΚΕ (αρκεί να δει κανείς τα κείμενα ρεπορτάζ για την «πρωτιά της ΔΑΚΕ» στις πρόσφατες εκλογές, στα τοπικά διαδικτυακά μέσα Agrinionews και Agriniopress), παραγνωρίζοντας έτσι ακόμη μια φορά τη συνολική έκφραση των συναδέλφων στις εκλογές και ενισχύοντας περισσότερο την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία επαίρεται για τον έλεγχο ενός ακόμη συνδικάτου! Κανείς πια δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την «καθαρότητα της γραμμής του» ή την προάσπιση του συνδικαλιστικού του μαγαζιού.

Καλώ ακόμη και τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ, αν εννοούν όσα δηλώνουν κι έχοντας την εμπειρία της περασμένης χρονιάς και τις φοβερές αδυναμίες της παράταξής τους (αν και είχαν το προεδρείο, από τα 4 μέλη συμμετείχαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς μόνο 2, καθ’ ομολογία και των ίδιων), να ψηφίσουν για πρόεδρο μέλος της Εκπαιδευτικής Προοπτικής, γιατί οι ίδιοι και να μπορούνε φέτος, η εξάρτησή τους δεν τους επιτρέπει να θέλουνε.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, με την περσινή της συμμετοχή στο Δ.Σ. του Συλλόγου (χωρίς, μάλιστα, να έχει τα οφίτσια, άρα και τη σκοπιμότητα για την αναγνώριση της δράσης της), απέδειξε ότι χωρίς να υπολογίζει σε μικροσυνδικαλιστικά οφέλη και θέλει και μπορεί.

Όπως και να είναι τα πράγματα, μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ., εμείς και από μέσα αλλά και έξω από αυτό, θα υπερασπιστούμε την πραγματική ενότητα του κλάδου, η οποία βρίσκεται στους συντονισμένους αγώνες του με όλους τους άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής της και για τη λύση των προβλημάτων μας. Το χρωστάμε στα παιδιά και τους μαθητές μας.

Συνάδελφοι-σσες, εύχομαι όχι μόνο καλούς αλλά και ταξικά προσανατολισμένους κι αποτελεσματικούς αγώνες! 

Με εκτίμηση

Χριστοφορούλα Λιάτσου    

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.