Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

“Μια ιδέα για την αντυμετώπιση της κρίσης”

“Μια ιδέα για την αντυμετώπιση της κρίσης”

myloΜήνυμα προς τους Ευρωβουλευτές.

Ότι καταναλώνεται εδώ να παράγεται εδώ.

Σκοπός και στόχος όλων των Ευρωβουλευτών, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, προς την διεστραμμένη Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Μπορούν να έχουν  στα επόμενα πέντε χρόνια αυτό ως σύνθημά τους; Η Ε.Ε κατάφερε τις  πλούσιες χώρες να τις κάνει πλουσιότερες και τις φτωχές φτωχότερες.  Η αποικιοκρατία της ως άλλοτε η Μωαμεθανική αυτοκρατορία κατάντησε την Ελλάδα ένα Μεσολόγγι του 1826. Ο κλοιός πλέον έσφιξε πάρα πολύ. Ο κόσμος σέρνεται στους δρόμους. Χάθηκε το χαμόγελο από τους νέους.  Η μόνη φροντίδα μας είναι η επιβίωσή μας. Από τη μια μεριά το Μεγάλο Κράτος η Ε.Ε. στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε μας δανείζει με όρους καταστροφικούς, για να ζούμε καταναλώνοντας δικά της προϊόντα και από την άλλη μας τα παίρνει με τα εργοστάσιά παραγωγής προϊόντων της.

Κλαίω. Η δική μου ευθύνη τεράστια. Εγώ συντηρούσα το ραγιάδικο και διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα.

Εσείς οι ευρωβουλευτές όποιοι και αν είστε, μπορείτε να αποτελέσετε τη φρουρά μας; Εκεί που θα είστε όπως άλλοτε έκαναν την Έξοδο από το Μεσολόγγι να διεκδικήσετε έξοδο από τη κρίση; Να διεκδικήσετε το αυτονόητο, που είναι μόνο και μόνο αυτό.

Ότι έρχεται από την Ε.Ε. και καταναλώνεται εδώ, να παράγεται εδώ.

Το πρόβλημα της κρίσης εστιάζεται σ αυτό και μόνο το σημείο. Ο λαός δεν θέλει τίποτε άλλο, μόνο δουλειά. Η ανάπτυξη που βαυκαλίζονται δεν έρχεται ως από μηχανής θεός.  Το αχανές, πολυκύμαντο, σαν τυφώνας φορολογικό σύστημα, το βρώμικο νομοθετικό σώμα που από προχθές δίνει χάρη σ όλους τους καταχραστές του Δημοσίου, τα σκάνδαλα με τα ασφαλιστικά και η Δικαιοσύνη είναι οι λαίλαπες που έχουν πνίξει τον Έλληνα πολίτη. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς το κράτος. Ο κόσμος τα τρία τελευταία χρόνια ζει σε μια κόλαση. Πιστεύει άραγε κανένας μ’ όλα αυτά πως θα έρθουν εδώ επενδυτές;  Τα δάνεια το κούρεμα η ΤΡΟΙΚΑ το Δ.Ν.Τ. τα μνημόνια είναι «τα ποντίκια» που φτάσαμε να τρώμε.

Πως θα επιτευχθεί αυτό; Τα πάντα είναι πολιτικές πράξεις. Διεκδίκηση στο να επιβληθεί από τις πλούσιες χώρες, τις «λεγόμενες»  εγγυήτριες της Ε.Ε., να εγκατασταθούν εδώ θυγατρικά εργοστάσια παραγωγής προϊόντων τους.

Επειδή εμείς δεν είμαστε φερέγγυοι, ως προς τους παρακάτω τρεις τομείς-πληγές, Φορολογία, Εργασιακά και Δικαιοσύνη, να ισχύουν στον Ελλαδικό χώρο, όπου θα δημιουργηθεί η κάθε επιχείρηση, οι νόμοι και κανόνες της  χώρας προέλευσης. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ένα πράγμα δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Ότι ένα υγιές κομμάτι κάθε εταιρείας   είναι το κέρδος.  Και για κίνητρο στις νέες εγκαταστάσεις εκτός από το απόλυτα απασχολούμενο και σίγουρα φτηνότερο ελληνικό δυναμικό να έχουν δωρεάν εδαφικές παραχωρήσεις από τις τόσες δημόσιες εκτάσεις που υπάρχουν και κυρίως στην επαρχία. Με απλούς και όχι πολυσύνθετους όρους. Οι φόροι, οι μισθοί, οι ασφαλιστικές εισφορές, ότι θα ισχύει στη χώρα προέλευσης, θα κατατίθενται εδώ. Αλήθεια ποιος πολίτης άνεργος σήμερα σ’ αυτή τη χώρα, προκειμένου να μην φύγει έξω, δεν θα θέλει να ενταχθεί σε ένα τέτοιο εργασιακό πάρκο;

Δυο εκατομμύρια οι άνεργοι. Από αυτούς το ένα εκατομμύριο νέοι. Οι μισοί επιστήμονες. Είμαστε παγκόσμια η… πλουσιότερη χώρα στη παραγωγή επιστημόνων. Υποτίθεται ότι το όραμα της Ευρώπης είναι να γίνουμε ένα κράτος. Διοχετεύστε λοιπόν την ιδέα να δοθεί μια γενναία χορηγία στη χώρα μας ώστε να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κέντρο ερευνών. Να γίνει συλλαλητήριο  όλων των Ελλήνων επιστημόνων με σκοπό την παραγωγή ερευνών σε παγκόσμια κλίμακα και εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Μεσολόγγι 21/5/2014

Θεόδωρος Μυλωνάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.