Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης με σημαντική επαγγελματική προοπτική για την περιοχή μας

Μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης με σημαντική επαγγελματική προοπτική για την περιοχή μας

Η τελευταία χρονιά λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) αποτελεί μοναδική ευκαιρία για νέους οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση.
Ευκαιρία διότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει με δυο (2) έτη φοίτησης πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3, ισότιμο με τα πτυχία που χορηγούν τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) σύμφωνα με την κατάταξη των πτυχίων και των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα κάποιος που θέλει να γίνει κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου και να εκμεταλλευτεί την μεγάλη προοπτική που θα έχει η ειδικότητα αυτή στο μέλλον λόγω της ανάπτυξης των φωτοβολταικών συστημάτων και γενικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή μας, μπορεί να το κάνει με 2 έτη φοίτησης στην ΕΠΑΣ, ενώ το ίδιο πτυχίο για να το αποκτήσει στο νέο τύπο τεχνικού λυκείου, που θα αντικαταστήσει τις ΕΠΑΣ από το επόμενο έτος θα χρειάζεται 4 έτη.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι στην ΕΠΑΣ διδάσκονται μόνο τεχνικά μαθήματα και όχι μαθήματα γενικής παιδείας και δεκτοί γίνονται μαθητές που έχουν τελειώσει την πρώτη τάξη Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή είναι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ, ΤΕΕ σε άλλη ειδικότητα.
Την δυνατότητα αυτή μπορεί να εκμεταλλευτεί όποιος νέος ή νέα της περιοχής μας το επιθυμεί, χωρίς να υπάρχει όριο ηλικίας, φοιτώντας δωρεάν στην ΕΠΑΣ Αγρινίου που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στο Σχολικό Συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στον Αγ. Κωνσταντίνο.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 4.30μμ έως 7.30μμ
στα γραφεία της ΕΠΑΣ Αγρινίου (τηλ. Επικοινωνίας 2641024887)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.