Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Μια σπουδαία έκθεση στην Άνδρο με Αγρινιώτικο ενδιαφέρον

Μια σπουδαία έκθεση στην Άνδρο με Αγρινιώτικο ενδιαφέρον

“Salus Patriae” στο Ίδρυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου ,με συμμετοχή από το Δημ. Κρέτση και το Βασίλη Σελιμά

Είναι γνωστό ότι η Άνδρος είναι το εικαστικό κέντρο της χώρας για το καλοκαίρι. H παρουσία μιας ακμάζουσας αστικής τάξης στο νησί και η καταγωγή από αυτό μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών έχει προσδώσει ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από εκείνον των υπολοίπων νησιών. Το Ίδρυμα Γουλανδρή και οι εκθέσεις των αρχαιοτήτων από τα Κυκλαδονήσια είναι περιώνυμα άλλωστε. Φέτος σε μια σημαντική έκθεση το Αγρίνιο εκπροσωπείται από δύο νέους καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην Αθήνα εδώ και αρκετά χρόνια αλλά που δεν αρνούνται σε φίλους από τη γενέτειρα πόλη να τους διακοσμήσουν το σπίτι ή το μαγαζί.

Το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως της Άνδρου, στο πλαίσιο του θερινού εικαστικού θεσμού «Πλόες», που διεξάγεται φέτος για 18η χρονιά, η έκθεση “Salus Patriae” και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι τιμητικές για το Αγρίνιο συμμετοχές δύο νέων  ζωγράφων από τα μέρη μας, του Δημήτρη Κρέτση και του Βασίλη Σελιμά.
Οι καλλιτέχνες, συνολικά, που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση που  θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σπτεμβρίου, είναι οι: Μανώλης Αναστασάκος, Δημήτρης Αναστασίου, Μιχάλης Κουντούρης, Δημήτρης Κρέτσης, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Θόδωρος Παπαγιάννης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αχιλλέας Πιστώνης, Δημήτρης Ρόκος, Βασίλης Σελιμάς, Νίκος Σίσκος, Αντώνης Σμυρνιός, Δημήτρης Τάταρης, Κώστας Τσιρώνης, Νίκος Χουλιαράς. Σύμφωνα με την επιμελήτρια Αθηνά Σχινά, Κριτικό & Ιστορικό Τέχνης, “Salus Patriae” σημαίνει “υγεία” , αλλά και “σωτηρία” της πατρίδας και “πρόκειται για μια κοινή επιθυμία όλων μας, να σωθεί ή να αποκατασταθεί ο τόπος μας από την κρίση που τον μαστίζει, σε οικονομικό, θεσμικό, ιδεολογικό, ηθικό και πολιτιστικό επίπεδο, την στιγμή κατά την οποία οι έννοιες καθώς πλέον βιώνονται, εμφανίζονται τραυματισμένες, εξαλλοιωμένες, αδιεξοδικές και αμφισβητούμενες, προσανατολίζοντας μας προς μια καθολικότερη αναθεώρηση”.

Οι πολυταξιδεμένοι από την ενδοχώρα του νομού δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, που  θα είναι…σε κίνηση ακόμα, να περάσουν να δουν μια σπουδαία έκθεση και δύο δικούς μας ανθρώπους.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.