Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Μια σπουδαία διοργάνωση

στα ψιλά της  πολιτιστικής μας αυτογνωσίας

Εκατοντάδες αθλητές από πολλές περιοχές της  χώρας έτρεξαν στο Πάρκο, το Αγρίνιο  όμως δεν ήταν εκεί…

Ζούμε σε μια  πόλη όπου… γίνονται πράγματα! Πολλά  και σημαντικά. Εκδηλώσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, κοινωνικής αλληλεγγύης. Πριν από χρόνια γκρινιάζαμε για την απουσία καταστάσεων διαμόρφωσης μιας άλλης ποιότητας ζωής, σήμερα όμως δεν δικαιούμαστε να το κάνουμε. Όποιος θέλει και ενδιαφέρεται θα βρει διεξόδους που ταιριάζουν στα δικά του «θέλω», στις επιδιώξεις, στις αναζητήσεις του: Θέατρο, κινηματογράφος, χορός, μουσική, βιβλίο, εικαστικά, επιστήμη, αθλητισμός. Όπως η μεγάλη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς και της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων στο δημοτικό Πάρκο, το οποίο και προχθές, Κυριακή, γέμισε με χαμόγελα… απ’ όλη τη χώρα!

 

Ένα πραγματικά σημαντικό γεγονός, το οποίο ακολούθησε φυσικά τη μοίρα πολλών άλλων και… πέρασε στα ψιλά. Πολλές εκατοντάδες αθλητών στις κατηγορίες Παμπαίδων Β΄ – Παγκορασίδων Β΄- Παμπαίδων Α΄- Παγκορασίδων Α΄- Παίδων – Κορασίδων – Εφήβων – Ανδρών και μαζί μαθητές δημοτικών σχολείων απ’ την ένωση σωματείων του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς κατέκλυσαν το πάρκο. Και μαζί οι γονείς των παιδιών που ήρθαν, πολλοί απ’ αυτούς για πρώτη φορά στο νομό και στην πόλη μας, απ’ τα Νησιά, απ’ την Ήπειρο, απ’ την Πελοπόννησο, …μέχρι και απ’ τη Νεμέα συναντήσαμε κόσμο!

Τα αγωνίσματα ήταν οκτώ: Αγώνας 1000 μ. για αγόρια και κορίτσια του δημοτικού, επίσης αγώνας 1000 μ. κατηγορίας ΠΚΒ΄, 2000 μ. για ΠΠΒ΄, 3000 μ. για την κατηγορία ΠΠΑ΄, 2000 μ. για ΠΚΑ΄, 3000 μ. για κορασίδες και τέλος 5000 μ. για παιδιά, εφήβους και άνδρες.

Η κατάταξη και  το ποιος πρώτος έκοψε το νήμα, δεν  έχει καμιά σημασία. Θα δημοσιεύσουμε βέβαια τα αποτελέσματα όταν εκδοθούν απ’ τον ΣΕΓΑΣ, το σημαντικό όμως εδώ, πέρα απ’ την άμιλλα και τα ιδεώδη του αθλητισμού, είναι η πολυεπίπεδη σημασία αυτής καθ’ εαυτής της διοργάνωσης για την πόλη και για την έξωθεν καλή μαρτυρία που αποκτά. Το άσχημο βέβαια είναι πως οι φορείς και όλοι εμείς, ως κοινωνία, δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί την αξία τέτοιων διοργανώσεων και δεν αξιοποιούμε τη δυναμική τους, αδικώντας, φυσικά, εαυτόν και την πόλη μας.

Ο πρόεδρος του  ΣΕΓΑΣ κ. Γιώργος Κοτρότσος μας  δήλωσε: «Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς – Λευκάδας στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των αθλητών των σωματείων της και αθλητών ακόμη και πέρα από την εμβέλειά της άρχισε τις αγωνιστικές της δραστηριότητες με την διοργάνωση αυτή. Είναι πολύ ενθαρρυντικό, και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, η πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών. Μας δίνει δύναμη το γεγονός αυτό να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Πιστεύουμε ότι οι γονείς πρέπει να ωθούν τα παιδιά τους στον κλασικό αθλητισμό. Ευχαριστούμε για την μεγάλη συμμετοχή. Πάντα θα ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας με τον καλύτερο τρόπο».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.