Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Μικρή συμμετοχή καθηγητών στην απεργία

Μικρή συμμετοχή καθηγητών στην απεργία

apergiaΑπόφαση για 48ωρη απεργία πάρθηκε από την ΟΛΜΕ την Παρασκευή, αλλά η πρώτη μέρα, τουλάχιστον στην Αιτωλοακαρνανία και τα πρωινά Γυμνάσια και Λύκεια της, δεν ήταν ικανοποιητική. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 73 σχολείων, τα 66 δήλωσαν σήμερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις απεργίες στα σχολεία τους και από αυτά, το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 10,79%.

Οι καταλήψεις πάντως στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας αυξάνονται. ΓΕΛ Παραβόλας, Γυμνάσιο Παραβόλας, ΕΠΑΛ Βόνιτσας, 1Ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, ΓΕΛ Νεοχωρίου, ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ΕΠΑΛ Καινουρίου, 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και Γυμνάσιο Νεοχωρίου είναι τα 15 εκείνα σχολεία που σήμερα το πρωί δήλωσαν κατάληψη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Β’ΕΛΜΕ κ. Γιώργο Καραμητσόπουλο, όταν ένα σχολείο δηλώνει κατάληψη,  δεν πρέπει να δηλώνουν οι καθηγητές αν απεργούν η όχι. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, γιατί, όταν ένας καθηγητής δηλώσει απεργός, δεν θα πληρωθεί τη διδακτική ώρα, άρα και η διδακτική ώρα δεν θα αναπληρωθεί αργότερα. Όταν όμως το σχολείο έχει δηλώσει κατάληψη, ο εκπαιδευτικός, είτε απεργεί είτε όχι, θα κληθεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες. «Πράγμα άδικο, καθώς και δεν θα πληρωθεί αν έχει δηλώσει την απεργία του και, λόγω της κατάληψης του σχολείου, θα πρέπει να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες» σχολιάζει ο ίδιος.

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ας πούμε και μια αλήθεια

    Και του χρόνου σπίτια μας. Πάρτε τώρα τα παιδιά από το κουρμπέτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.