Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Μικροί πυροσβέστες στο Γυμνάσιο Mοναστηρακίου

Μικροί πυροσβέστες στο Γυμνάσιο Mοναστηρακίου

μαθητές-μοναστηράκι-πυροσβέστες4

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Πυροσβεστικού Κλιμακίου από την Λευκάδα  στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου»  στο Γυμνάσιο Μοναστηρακίου με θέμα την Πυρασφάλεια, τρόποι διαφυγής και αντιμετώπιση καταστάσεων στο χώρο του σχολείου και όχι μόνο.

Το Κλιμάκιο μετά από μία πρώτη συνάντηση με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Καραγεώργο Απόστολο και των Σύλλογο καθηγητών  του σχολείο, παρουσίασαν στους μαθητές τα βασικά σημεία του οχήματος, από τι αποτελείτε, το τι προσφέρει τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα, πόσους μαχίμους μεταφέρει κ.α.

Οι μαθητές με  πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν την όλη παρουσίαση και βρήκαν την ευκαιρία να ρωτήσουν, αλλά και να  προβάρουν κάποια αξεσουάρ των πυροσβεστών.

Στην συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, βίντεο με πυρκαγιές στο χώρο του σπιτιού, θέματα πυρασφάλειας και τρόποι αντιμετώπισής τους. Οι μαθητές στο τέλος της παρουσίασης υπέβαλαν ερωτήσεις στους πυροσβέστες  για την δυσκολία του επαγγέλματος – εμπειρίες αλλά και το πως μπορεί κάποιος να ακολουθήσει το επάγγελμα του Πυροσβέστη.

Μετά το πέρας της διάλεξης έγινε βιωματική δράση με ποιους τρόπους κάνουμε την πυρόσβεση, βάζοντας  τους μαθητές στην θέση του πυροσβέστη.

μαθητές-μοναστηράκι-πυροσβέστες μαθητές-μοναστηράκι-πυροσβέστες1 μαθητές-μοναστηράκι-πυροσβέστες2 μαθητές-μοναστηράκι-πυροσβέστες5 πυροσβέστες πυροσβέστες3 πυροσβεστικό

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.