Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Μικρούτσικος, Μάνου και Θωμαϊδης στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

photo Thanos Mikroutsikos

“Μνήμες που επιστρέφουν ανταμώνουν τριάντα χρόνια μετά, με τραγούδια τα οποία μοιάζουν με το όνειρο που κυνηγούσαμε και το οποίο ακόμα κυνηγάμε”.

Το ραντεβού με την …ιστορία είναι  στις 9.30 το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης 24  Iουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας ,εκεί όπου ο Θάνος Μικρούτσικος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Κώστας Θωμαϊδης και η ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» ανταμώνουν για να φέρουν στο προσκήνιο τραγούδια και να …ξορκίσουν εφιάλτες.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων αναφέρει:

photo Afrodite ManouΤραγούδια  με «αίμα», Τραγούδια από πέτρα, Τραγούδια που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας Λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.

Οι φωνές της Αφροδίτης Μάνου και του Κώστα Θωμαϊδη, θα κάνουν το πέρασμα από το τότε στο τώρα. Δραματική – λυρικήphoto Kostas Thomaidis και επική ταυτοχρόνως η Μάνου, με πάθος και ακρίβεια ο Θωμαίδης , πλαισιωμένοι από τον πολυσύνθετο Θύμιο Παπαδόπουλο με τα πνευστά του, τον σπουδαίο Θοδωρή Οικονόμου με το πιάνο του και φυσικά από τον Θάνο Μικρούτσικο, θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν.

«Η πιο όμορφη θάλασσα», «ο Ντικ», «η Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι… «Κρύες γυναίκες» σε μια «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». «Η Ταράτσα», «τα Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θα είναι εκεί.

Είναι ανάγκη μου λέει ο Θάνος Μικρούτσικος, να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους για να μάθουν τι κληρονομούν.

Τιμές Εισητηρίων : Γενική Είσοδος 15€, φοιτητές άνεργοι 12€

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου «Απόλλων, Οπτικά Καραμούζης, Βιβλιοπωλείο 38ο 14’, discover

Ερμηνεύουν: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ ,ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ , ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (πνευστά), ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (πιάνο), ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «Θανάσης Τσιπινάκης»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.