Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη και τα θύματα των Ιμίων στη Μεγ. Χώρα

Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη και τα θύματα των Ιμίων στη Μεγ. Χώρα

Με πρωτοβουλία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου θα τελεστεί αύριο στον Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας επιμνημόσυνη δέηση για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους τρεις αξιωματικούς που χάθηκαν στα Ίμια. Τόσο η επιλογή της ημερομηνίας όσο και του χωριού δεν είναι καθόλου τυχαία. Συγκεκριμένα, στις 4 Φεβρουαρίου απεβίωσε ο γέρος του Μοριά, ενώ από τη Μεγάλη Χώρα κατάγονται ο επισμηναγός Κων/νος Αλεξανδράκης και ο αντισμήναρχος Κων/νος Καραθάνος (στη μνήμη των οποίων θα τελεστεί επίσης τρισάγιο), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Σε επικοινωνία που είχε το agrinionews με κάποιους εκ των διοργανωτών μας ξεκαθάρισαν πρωτίστως, ότι πρόκειται για μια αυθόρμητη
κίνηση πολιτών, η οποία ουδεμία σχέση έχει με κομματική ή άλλη οργάνωση. Όπως
χαρακτηριστικά μας υπογράμμισαν η χώρα και παλιότερα έχει βρεθεί σε εξίσου δύσκολες στιγμές όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, με τη μόνη διαφορά ότι τότε βρέθηκαν στην κατάλληλη θέση πραγματικοί πατριώτες που δεν υπέκυψαν σε καμία ανώτερη δύναμη. Με αυτή τους την κίνηση, πέραν των προσώπων που προαναφέραμε, οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Έθνους. Για τους ίδιους τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι επίκαιρα όσο ποτέ: «Η γενιά που θα λησμονήσει την παράδοση θα είναι και η τελευταία…»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.