Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Μοιράζονται τα φύλλα πορείας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

newego_LARGE_t_1101_54364432Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας κατέφθασαν σήμερα το πρωί τα φύλλα πορείας που τυπώθηκαν στο Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου αυτά να δοθούν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ αμέσως μετά την απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για επιστράτευσή τους.

Οι υπάλληλοι των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα  και Ηλεία,  έχουν αναλάβει να μεταβούν στα σπίτια των εργαζομένων, όπως προβλέπει η απόφαση και να τους επιδώσουν τα φύλλα πορείας καλώντας τους άμεσα να βρίσκονται στη δουλειά τους αφού η απόφαση που εκδόθηκε Παρασκευή βράδυ, είχε κρίνει την απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική.

Τώρα το θέμα είναι τι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, με τα βλέμματα να είναι όλα συγκεντρωμένα στην συνεδρίαση, το μεσημέρι της Κυριακής, του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί πως η απεργία κρίθηκε παράνομη με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό. Καταχρηστική κρίθηκε σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται 14 μονάδες της ΔΕΗ, ωστόσο, δεν προβλέπονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για τις επόμενες ώρες. Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασης της εκτελεστικής της επιτροπής, η ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Κατά πληροφορίες, προτάσεις να αγνοήσουν ή να «σκίσουν» οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν. Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Κωνσταντίνα Τσιάμη
patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.