Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Μοσχολιός για την προεδρία της ΠΕΔ

Μοσχολιός για την προεδρία της ΠΕΔ

Ο κύβος ερρίφθη χθες στην Πάτρα. Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός θα είναι το πρόσωπο που οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, του οργάνου δηλαδή που θα αντικαταστήσει τις σημερινές ανά νομό ΤΕΔΚ.
Οι διεργασίες που δειλά-δειλά ξεκίνησαν από τον Ιούλιο, κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες όταν πλέον ξεκαθάρισαν και τα (καθυστερημένα πάντως) χρονοδιαγράμματα με τα οποία η Αυτοδιοίκηση θα πορευτεί στις εκλογές των συλλογικών της Οργάνων.
Χθες στην Πάτρα συγκεντρώθηκαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας και οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων που στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας Ασκούνη που θα διεκδικήσει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ την προεδρία της ΚΕΔΕ και του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης  Γ.Μίχα , κατέληξαν στο να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Παύλου Μοσχολιού. Ουσιαστικά «κλείδωσε» (χωρίς να υπάρχουν αντίθετες απόψεις) μια απόφαση η οποία από καιρό είχε δρομολογηθεί ως η ιδανικότερη, η οποία εξάλλου θα στείλει μήνυμα και ισότιμης παρουσίας της Αιτωλοακαρνανίας σε μια Περιφέρεια που διοικείται από την Πάτρα. Σημειωτέον εξάλλου ότι με βάση τους συσχετισμούς στους τρεις νομούς δεν προβλέπεται ο δήμαρχος Αγρινίου να αντιμετωπίσει δυσκολία για την εκλογή του.

Θυμίζουμε ότι σε επίπεδο περιφέρειας η ΠΕΔ θα αντικαταστήσει τις σημερινές ΤΕΔΚ (αν και θα υπάρξει στους κόλπους της μια τριμελής επιτροπή για κάθε νομό) . Η γενική συνέλευση της Π.Ε. Δυτικής Ελλάδος θα έχει 125 εκπροσώπους (τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους κάθε δήμου) οι οποίοι θα εκλέξουν το διοικητικό συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή. Εν συνεχεία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ (για την οποία κάθε ΠΕΔ θα ορίσει εκπροσώπους) θα εκλέξει το δικό της Δ.Σ. και Ε.Ε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.