Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Μοσχολιός: νοικοκυρεμένος, υγιής και βιώσιμος ο Δήμος Αγρινίου (video)

Μοσχολιός: νοικοκυρεμένος, υγιής και βιώσιμος ο Δήμος Αγρινίου (video)

Αιχμές για τις προσωπικές αναφορές Παπαναστασίου: “Προσβάλλει τους συμβούλους του που ουδέποτε έθεσαν θέμα διαφάνειας στο Αγρίνιο”

DSCN9722Για τα οικονομικά στοιχεία του διευρυμένου δήμου Αγρινίου ήταν η πρώτη συνέντευξη τύπου προεκλογικά, για τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, σε μια εποχή που μετράνε κάθε έξοδο, και ποιο ήταν το περιβάλλον στο οποίο λειτούργησε ο δήμος αλλά και πως αντεπεξήλθε σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης που μάστισε τη χώρα». Όπως εξήγησε, ο Καλλικράτης συνέπεσε με τη μεγάλη κρίση και όχι μόνο οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές αλλά κινδύνεψε με αφανισμό ακόμα και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός, δεν αναζητήθηκε ποτέ άλλοθι και σήμερα ο δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο επιβίωσε αλλά είναι από τους πιο υγιείς και τακτοποιημένους στη χώρα.

Η επιχορήγηση για τον δήμο Αγρινίου μειώθηκε στο μισό  από το 2011 μέχρι το 2013, ενώ έπεται και μεγαλύτερη μείωση για το 2014, της τάξεως του 8% από τα 11 εκατομμύρια που έλαβε ο δήμος Αγρινίου για το 2013, εξήγησε ο δήμαρχος.

Με αναλυτικά στοιχεία, ο δήμαρχος παρουσίασε τα οικονομικά του δήμου, τις μειώσεις, τις δαπάνες, τα ληξιπρόθεσμα, σχολιάζοντας το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά.

Αναλυτικά η εισήγηση του δημάρχου Π.Μοσχολιού με τα οικονομικά στοιχεία για τον δήμο Αγρινίου ΕΔΩ

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μοσχολιός αρχικά για υποχρεώσεις προς τρίτους και το δάνειο για το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι είναι ύψους 2,5 εκατομμυρίων και συνυπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια που είναι συνολικά τα δάνεια του δήμου, 5 από τον πρώην δήμο και 10 από τους δήμους που ενώθηκαν με αυτόν. Από το ποσό αυτό, όπως εξήγησε έχει πληρωθεί το 18% των δανείων, ενώ δεν έχει μπει ο δήμος σε πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών γιατί «είχε τη δυνατότητα να μην μπει».

Σε ερώτηση για την υπερωριακή απασχόληση δήλωσε ότι έχει μπει πλαφόν από 60 ώρες υπερωρίας σε 20 για κάθε εργαζόμενο αλλά δεν κάνουν χρήση όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ παραδέχτηκε ότι στο θέμα της αφισσορύπανσης και ο δήμος αλλά και τα κόμματα πολύ συχνά δεν παίρνουν την άδεια που απαιτείται, ενώ και τα πρόστιμα που μπαίνουν αφορούν μόνο σε ιδιώτες που ρυπαίνουν.

Σε ερώτηση για τη αναμενόμενη ανακουφιστική ρύθμιση για οφειλές πολιτών είπε ότι το κράτος την καθυστερεί για την αυτοδιοίκηση παρότι το ίδιο έχει κάνει πολλές ρυθμίσεις για τον εαυτό του ενώ σε ερώτηση για τα οικονομικά του πρώην δήμου Θεστιέων όπου ήταν δήμαρχος ο τωρινός αντίπαλός του κ. Τραπεζιώτης ανέφερε ότι διαθέσιμα και μη δεσμευμένα στα ταμεία ήταν μόλις 30 χιλιάδες ευρώ που δεν έφταναν ούτε για τους μισθούς του πρώτου 15θημέρου. «Αν δεν έβαζε το νέο Αγρίνιο το χέρι στην τσέπη οι πιο πολλοί δήμοι θα είχαν βάλει λουκέτο, παρότι το Αγγελόκαστρο ή ο Αράκυνθος δεν είχαν χρέη και δάνεια», εξήγησε.

Για τους παρακρατηθέντες πόρους είπε ότι δεν ανέφερε μείωση γιατί δίνονται από το 2008 και μετά κατά το 1/3 σε επενδύσεις και το 2/3 σε λειτουργικά. Αναφορικά στην κινητικότητα είπε ότι εξετάζονται όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει από υπαλλήλους για να έρθουν στο Αγρίνιο, ενώ για την παραβατικότητα των ρομά τόνισε ότι πρέπει η αστυνομία και η δικαιοσύνη να κάνουν το καθήκον τους γιατί έχουν γίνει μηνύσεις για κλοπές από το δήμο ακόμα και με πινακίδες αυτοκινήτων, αλλά δεν έχει γίνει κάτι.

Σε ερώτηση πάντως για τη σκληρή κριτική που άσκησε ο κ. Παπαναστασίου στη πρώτη του συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αλλά «το ύφος και οι προσωπικές επιθέσεις δεν συνάδουν με το λογότυπο που αναφέρει Νέα Αρχή. Όχι μόνο δεν είναι Νέα Αρχή αλλά αυτές οι πρακτικές έρχονται από το βυθό του παρελθόντος και τις έχουν καταδικάσει όλοι οι Έλληνες. Οι προσωπικές αναφορές, δε, για τη διαφάνεια στο δήμο προσβάλλουν και έμπειρα στελέχη του συνδυασμού του που ουδέποτε έθεσαν τόσα χρόνια θέμα διαφάνειας στο δήμο».

Συνοπτικά και κλείνοντας ο κ. Μοσχολιός εξήρε το επίπεδο των υπαλλήλων και  των στελεχών του δήμου λέγοντας ότι έχουν κάνει έργο που μπορούν να το ζηλέψουν οι πιο μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες λέγοντας: «Οι πολίτες θα δουν σύντομα τεράστιες αλλαγές από τη δουλειά και τη νοικοκυροσύνη που επιτύχαμε στο δήμο Αγρινίου».

DSCN9712

MOSXOLIOS 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κακός χαμός

    Παιδιά μην κάνετε έτσι. Εντάξει θα ψηφίσετε Παπαναστασίου το καταλάβαμε.Μια συνέντευξη για τα οικονομικά ήταν.

  2. Μαίρη Τ.

    Απάντηση στον κακό χαμό. Πολύ εύκολα συμπεράσματα δε βγάζεις; Κι εσύ τι ψηφίζεις; Μήπως Μοσχολιό; Πας να κάνεις κριτική στον κ. Παπαδόπουλο; Πας καλά; Μήπως διαβάζεις πρώτη φορά σχόλιό του; Ευτυχώς που μπήκα και το είδα. Το τι θα ψηφίσει ο κ. Παπαδόπουλος σε νοιάζει ή να τον αφήσουμε να τους τα λέει έξω απ’ τα δόντια; Εγώ εκεί που είχε ένα σχόλιο για κάποιον Τορουνίδη και Αμφιλοχία και είχε κάτι στοιχεία με έργα και ποσά του ζήτησα αν ξέρει να γράψει και για τον δικό μου δήμο Παρακαμπυλίων που είμαι δημότησα και αμέσως μου τα έγραψε! Το είδες; Βλέπεις εδώ τι στοιχεία παρουσιάζει; αχ Παναγίτσα μου και να έβγαζε τίποτε άπλυτα του δήμου Αγρινίου θα έψαχνα να τον βρω και να τον κεράσω! Κύριε Παπαδόπουλε αυτή την Κίνηση πολιτών που έχετε δεν την κάνετε για όλο το δήμο Αγρινίου; Να μπούμε άτομα από όλα τα χωριά και να κάνουμε συνέχεια ελέγχους; Εγώ σου ορκίζομαι ότι θα είμαι η πρώτη. Αχ εκείνο το πάρκο που πήγαινα και περπατούσα και του έβαλε μάντρες ο Μοσχολιός.. Να τον καρυδώσω μούρχεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.