Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Μοσχολιός: «Το Αγρίνιο θα κρατήσει τη δημοκρατική του παράδοση» (video)

Μοσχολιός: «Το Αγρίνιο θα κρατήσει τη δημοκρατική του παράδοση» (video)

1 2 3 5

Τη βεβαιότητά του για τη «Νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» στις εκλογές της Κυριακής εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του στην Πλατεία Δημοκρατίας. Τα αντανακλαστικά της παράταξης από την οποία προέρχεται επιχείρησε να ενεργοποιήσει στην συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη πλατεία Δημοκρατίας ο Παύλος Μοσχολιός.
Ο κ.Μοσχολιός επέμεινε στη «δημοκρατική παράδοση του Αγρινίου που πρέπει να διαφυλαχτεί και να συνεχιστεί» και στην αγωνιστική παράδοση, όπως είπε, που θυμίζει η μαρτυρική πλατεία των θυσιών «στον τόπο του Αναστασιάση, του Σαλάκου και του Σούλου».
Ανέφερε πολλές φορές τη φράση «ελάχιστο χρέος στο Αγρίνιο» και είπε ότι είναι «κάτι που το οφείλουμε όχι μόνο στην πόλη αλλά και στη χώρα γενικότερα».
Έκανε αναδρομή στις μεγάλες δυσκολίες που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές, όπως τις περιέγραψε, καθώς και μια αναδρομή στις επιλογές του δήμου τα προηγούμενα χρόνια στην πρόνοια και την αλληλεγγύη λέγοντας ότι «δεν έμεινε κανένας Αγρινιώτης που είχε ανάγκη μόνος του». Έκανε επίσης λόγο για δήμο πρωταθλητή σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και για πρωτοπόρο ρόλο στην αυτοδιοίκηση για μια πόλη που οι ξένοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή στους τομείς του περιβάλλοντος και του σχεδιασμού, όπως είπε.
Στη συνέχεια έκανε σκληρή επίθεση στον κ. Παπαναστασίου λέγοντας ότι μιλάνε για σύστημα και κατεστημένο εκείνοι που εκπροσωπούν το χτες, όπως ανέφερε. «Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι πασαρέλα για να αλλάζεις θέσεις κάθε τρεις και λίγο. Το νέο που επαγγέλλονται μας πάει χρόνια πίσω. Κάποιοι αποκαθήλωσαν κρυφά πριν λίγο καιρό την ταμπέλα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ θέλοντας να ξεχάσουμε ότι πριν δυο χρόνια ζητούσαν την ψήφο σας ώστε απαλλαγμένοι από δεσμά να εφαρμόσουν τις πιο σκληρές πολιτικές. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να βάψουν με το χρώμα τους το χάρτη την Κυριακή το βράδυ, για να συνεισφέρουν στο κόμμα τους. Εμείς προερχόμαστε από έναν πολιτικό χώρο αλλά δεν τον κουβαλάμε μαζί μας. Μόνο στο μέλλον της πόλης έχουμε υποχρέωση», ανέφερε λέγοντας ότι τη νίκη ο ίδιος δεν τη χαρίζει σε κανένα αφού νιώθει ανεξάρτητος και απαλλαγμένος από κομματικά δεσμά. «Η νέα αρχή θα γίνει», είπε «αλλά θα είναι απέναντι από την παράταξη του κ. Παπαναστασίου» καλώντας τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν να κάνουν το Αγρίνιο πρώτο δήμο στη χώρα για όλους τους πολίτες. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μοσχολιός, είπε ότι «την Κυριακήδίνουμε την τελική απάντηση. Κάνουμε το μεγάλο βήμα. Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη Νίκη. Νίκη του Αγρινίου. Νίκη των πολιτών του». Με τα λόγια «πάμε μαζί το Αγρίνιο μπροστά» έκλεισε ευχαριστώντας τον κόσμο που συγκεντρώθηκε και στη συνέχεια χαιρέτησε πολλούς από τους παριστάμενους υποψήφιους και φίλους του συνδυασμού του μέσα σε θερμό κλίμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ

Συμμετέχουμε μαζικά και ψηφίζουμε, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στη δημοκρατική μας ιστορία, διατηρούμε ΚΑΙ ΤΩΡΑ την αγωνιστική παράδοση της πόλης μας.
Όλοι οι δημοκρατικοί – προοδευτικοί πολίτες, που αναγνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα του λαϊκού κινήματος στην ιστορική διαδρομή της πόλης, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, εκπληρώνουμε αυτή την Κυριακή ένα ελάχιστο χρέος απέναντι στην ιστορία και την παράδοση του Αγρινίου. Σφυρηλατούμε την ενότητα του δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος.
Το οφείλουμε όχι μόνο στην πόλη μας. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας.

Ο κ. Μοσχολιός απαντώντας στις αναφορές του κ. Παπαναστασίου, περί συστήματος και κατεστημένου, είπε ότι ο αντίπαλός του καταφεύγει σε τέτοιους ισχυρισμούς, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στο τεράστιο έργο της δημοτικής αρχής.
Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, αυτοί που κατανοούν τη συμμετοχή τους στην πολιτική ως πασαρέλα διεκδίκησης των όποιων κενών θέσεων υπάρχουν. Του Νομάρχη, του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή, του Δημάρχου.
Έ, όχι. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι πασαρέλα.
Η Αυτοδιοίκηση για μας είναι έρωτας και πάθος, είναι ιδέες και πράξη, λόγος και αποτέλεσμα, αγώνες και αγωνίες μαζί με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν είναι σκαλοπάτι αναρρίχησης στην κομματική και πολιτική ιεραρχία.
Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, αυτοί που επιθυμούν να κρύψουν το παρελθόν τους, που πριν λίγες μόλις μέρες αποκαθήλωσαν στα κρυφά την πινακίδα του πολιτικού τους γραφείου ως υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να αποκρύψουν ακόμη και τα αυτονόητα.

Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, που πριν δύο ακριβώς χρόνια, ως υποψήφιοι βουλευτές ζητούσαν την ψήφο σας, ώστε με «λυμένα χέρια», όπως έλεγαν, να εφαρμόσουν τις πιο άγριες μνημονιακές πολιτικές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Αλλά ναι. Ο κ. Παπαναστασίου είναι κομιστής του νέου.
Είναι κομιστής των πολιτικών που οδηγούν:
– σε εξαθλίωση τις κοινωνίες,
– σε λιτότητα με θύματα ανθρώπινες ζωές,
– σε κατεδάφιση των κοινωνικών δομών,
– σε εγκατάλειψη των αδύναμων στη μοίρα τους,
– σε ξεπούλημα και εμπορευματοποίηση του δημόσιου πλούτου,
– σε μισαλλοδοξία και του ευρωεπαρχιωτισμό.

Η Νέα Αρχή του κ. Παπαναστασίου, αποδεικνύεται επιστροφή στο καταδικασμένο από όλους τους πολίτες παρελθόν.
Το νέο που επαγγέλλεται, μας πάει πολλά χρόνια πίσω.
Κατεδαφίζει κατακτήσεις που εμείς χτίσαμε και σήμερα με πενιχρά μέσα παλεύουμε να διατηρήσουμε.
Περιορίζει δραματικά τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης, αφαιρεί αρμοδιότητες, καταργεί τη δημοτική αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες.
Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, που θέλουν το βράδυ της Κυριακής να προσφέρουν στο κόμμα τους την πολυπόθητη νίκη, να βάψουν με το χρώμα τους το χάρτη, για να ανέβουν στην κομματική εκτίμηση, να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Η δική μας φιλοδοξία είναι ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας.
Έχουμε ως μοναδικό καθοδηγητή τον κόσμο, τους πολίτες του Αγρινίου. Γι’ αυτό είμαστε απελευθερωμένοι, νιώθουμε και είμαστε ανεξάρτητοι, για να παλέψουμε μαζί με τους πολίτες ενάντια σε όλες τις πολιτικές που πλήττουν το λαό μας. Τη δική μας νίκη δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Η νίκη μας είναι νίκη του λαού, νίκη των Αγρινιωτών.
Δεν μετατρέπουμε καμία ψήφο, μα καμία ψήφο, σε δύναμη κανενός κόμματος.
Έχουμε εξηγηθεί με τους πολίτες μας καθαρά.
Προερχόμαστε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά δεν τον κουβαλάμε.
Η μόνη ταυτότητα που κουβαλάμε είναι η ταυτότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η δική μας νίκη, την Κυριακή, διασφαλίζει την ομαλή προοδευτική συνέχεια για το Δήμο και την Τοπική κοινωνία.
Θέτει τις βάσεις για το πραγματικά νέο που βλέπουμε να έρχεται. Μόνο που αυτό έρχεται από την άλλη πλευρά, απέναντι από αυτή του κυρίου Παπαναστασίου.
Ο κ. Παπαναστασίου, μπορεί να επιχειρεί μια νέα αρχή στην προσωπική του πολιτική σταδιοδρομία.
Όμως, η Νέα Αρχή που επαγγέλλεται, είναι μια παλιά ιστορία.

DSCN1735DSCN1741DSCN1740

DSCN1734 DSCN1725 DSCN1723 DSCN1720

DSCN1743

1    54 3 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

21 Σχόλια

 1. Βασιλης Κ.

  Το Αγρίνιο ΝΑΙ είναι και θα μείνει δημοκρατικό. Όλοι οι δημοκράτες θα στειλουν στις 25 του Μάι το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας της μεγαλης προοδευτικής παράταξης. Ενα μήνυμα ελπίδας και σιγουριας για το μέλλον.

 2. Γιωργος Κ.

  Είναι τόσο δημοκράτες όσο εσύ. Εκείνοι αυριανιστές εσείς ροδιτιστές…

 3. Μαίρη Τ.

  Βρε δήμαρχε, πας καλά; Με αυτά που είπες, υπόγραψες μόνος σου την καταδίκη σου!! Και να χάσεις, τι έγινε;; Θα έρθει το χάος;; Ή εσύ ή κανένας;; Ήξερες τι έλεγες;; Τους κρεμασμένους στην πλατεία, γιατί τους ανέφερες μου λες;; Τι δουλειά έχουν αυτοί στον προεκλογικό σου αγώνα;; Αυτό είναι έγκλημα δήμαρχε!! Και μόνο που δε σεβάστηκες τη μνήμη τους, φτάνει για να χάσεις!! Αυτό το ακροατήριο που δείχνουν οι φωτογραφίες, πρέπει ν’ ανατρίχιασε ακούγοντας τα όσα έλεγες!! Με το ζόρι στέκονται στα πόδια τους!! Σαν σε κηδεία είναι!! Όλοι τεθλιμμένοι!!! Κοιτάξτε τους, κοίταξέ τους κι εσύ δήμαρχε τώρα με την ησυχία σου κι άμα κανένας βρει έστω κι έναν να χαμογελάει, να τον βάλει σε κύκλο να τον δούμε!!! Χάσε με αξιοπρέπεια δήμαρχε, δεν είναι κακό και μη γελοιοποιείσαι άλλο!! Ειλικρινά σε λυπήθηκα χθες βράδυ κι εσένα και τους ακροατές σου………

 4. Akis Roditis

  Κοντέ μου φιλε ”Γιώργο Κ” με το βλαχικο φιζικ και την τσοπανοπροφορα εγώ δεν διωκομαι ποινικά οπως το φιλαρακι σας.. ..

 5. aris13

  Akis Roditis ο Κωστούλας, ο Μπίμπας και ο κάθε πικραμένος επιχειρηματίας της περιοχής που κοιτάζει την τσεπούλα του και κερδοφορεί εις βάρος των εργαζομένων δεν ορίζουν τους αιρετούς!Αυτούς τους επιλέγει ο λαός με τη ψήφο του!Έχε εμπιστοσύνη στον κόσμο και μη βιάζεσαι!

  Υ.Γ. Όσο για τα προπαγανδίστικα σου για τον Παναιτωλικό λαό, φαίνεται πως δεν έχεις ιδέα για το τι συμβαίνει στην ομάδα καθώς ασχολείσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με το να σχολιάζεις στα site!

 6. Enzo

  δηλαδη εμεις που δεν σε ψηφιζουμε και δεν σε ψηφισαμε ποτε μας τι ειμαστε?
  σα πολυ δεν εχει τραβηξει αυτη η παραμυθα απο τους πασοκτζηδες τοσα χρονια? δωσε αερα στον χωριατη….

 7. ΕΞ.ΑΝΔ

  O MOΣΧΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
  ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ-ΠΙΣΩ ΞΕΘΑΨΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ, ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΕ.

  ΑΡΑ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

 8. Βασιλης Κ.

  Όλοι μας θα γελάμε με τα παπαγαλάκια της δεξιάς την Κυριακή το βράδυ και τους απέλπιδους αγώνες να χουντοποιήσουν το Αγρίνιο. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Όσα χρόνια και αν περάσουν οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Με την νίκη δημοκράτισες και δημοκράτες .

 9. Βιολετα

  Κύριε Ροδίτη έλεος…….!!!! είστε εμμονικός και εμπαθής…δεν είναι δυνατόν να καραδοκείς σε Κάθε ανάρτησή σχετικά με τον Μοσχολιό για να επιτεθείς….σε βαρεθήκαμε…..!!!!!

 10. Akis Roditis

  Αν με βαρεθηκατε να μην διαβαζετε αναπητη ”βιολετα”.. .. Χαρειτε τη Άνοιξη και το λουλουδισμενο ονομα σας και αφηστε τον σοσιαλισμό. !! Μιας και το φερε και η κουβέντα για δείτε για ποτέ χάθηκε η ”Δημοκρατική ” καραμελα και όλοι τρέχουν να μπαλωσουν τις δηλώσεις Κωστουλα.. ..!!

 11. Μάριος Θ.

  Τι αριστερά και δεξιά ρε παιδιά? Είναι δυνατόν εν έτει 2014 και με την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα να σκεφτόμαστε έτσι? Το θέμα είναι να βγει ένας άνθρωπος καθαρός με πλάνο για την πόλη. Όπως και να έχει η θητεία του Μοσχολιού τελειώσε με πολύ λίγα έργα για την πόλη.

 12. ΜοσχολιόςΚαιΞερόΨωμί

  Αγρινιώτες και Αγρινιώτισσες, μην μου στερήσετε τον μοσχολάκο μου σας παρακαλώ. Αυτός, μόνο αυτός, και κανένας άλλος, μπορεί να κάνει έργο. Μόνο αυτό το λεβεντόπαιδο. Όλοι οι άλλοι είναι οπισθοδρομικοί, ανίκανοι, τεμπέληδες, φιλόδοξοι, ψεύτες που μας είπαν ότι κατηγορείται για κακούργημα ο παυλάκος μας. Μην τους ακούτε, μόνο ο Παύλος μας μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον. Να καταργήσει τα μνημόνια που ποτέ δεν υποστήριξε. Μόνο αυτός. Μαυρίστε τους όλους τους άλλους. Μόνο τον Παυλάρα μας.

 13. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  ….στην τελευταια εικονα παλι τον ιδιο παππου χαιρετάει;

 14. δημητρης

  βασικα θα ψηφιζα μοσχολιο αλλα ειπε ο κωστουλας μακρυα και τελικα συμφωνω. Κανεις παναιτωλικος δεν πρεπει να τον ψηφισει

 15. spiros

  εγώ αντίθετα δεν θα ψήφιζα μοσχολιο. μετά την αγαρμπη παρέμβαση κωστούλα θα τον ψηφίσω.

 16. Βασιλης Κ.

  Ο κομμουνιστής Φώτης Κωστούλας παρότρυνε τους φιλους του Παναιτωλικού μας να στηρίξουν Παπαναστασίου;
  Τι πραγματα είναι αυτά; Δεν ντρεπεστε; Πόση λάσπη πια στο προσωπο του δημάρχου; Μετα το 2000 φτασατε οι νεοδημοκρατες τόσο κοντά στη νική και τώρα που η ιστορία θα επαναληφθεί και θα χάσετε την δημαρχεία κατασκευάζετε ενα σορο ψέματα. Ντροπή σας. Όνειδος και ντροπή για τα ψέματα της δεξιάς.
  Κυριακή κοντή γιορτή .
  Οι δημοκράτες Αγρινιώτες θα σας στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστοριας.

 17. ΜοσχολιόςΚαιΞερόΨωμί

  Ευτυχώς ή δυστυχώς spiros και Basilis K. οι Αγρινιώτες είχαν αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει ο Μοσχολιός από την προηγούμενη Κυριακή. Δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη δήλωση Κωστούλα, αν και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε. Όταν ένας δήμαρχος, μιας πόλης που ίσως το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ομάδα, δεν στηρίζει αυτή την ομάδα, τότε πρέπει να πάει στον κάλαθο των αχρήστων ή έστω να ανακυκλωθεί, π.χ. να γίνει υπεύθυνος γηροκομείου προοδευτικών 70χρονων..Ο κ. Κωστούλας, είτε το θέλετε είτε όχι, είναι σημαίνων πρόσωπο και είναι λογικό να επηρεάζει. Μόνο τους ρομά που παίρνουν αρνιά από το δήμαρχο δεν μπορεί να επηρεάσει. Γύφτοι, τσιγγάνοι Μοσχολιός δαγκωτό. Αυτοί μόνο απ’ τα αρνιά που πήραν επηρεάζονται.

 18. Βασιλης Κ.

  Είναι σωστο πιστεύω να σταματησουν οι σχολιασμοί. Όλες οι προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευσθούν αυριο. Ας ευχηθουμε σε ολους καλη επιτυχία και ο νικητής των εκλογών να είναι η δημοκρατία και ο τόπος μας.
  Ιδιαίτερα θέλω να ευχηθω στο δήμαρχο Παύλο Μοσχολιο καλη επιτυχία και νικη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.