Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου

vc vc ccvΗ Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Β’  ΕΛΜΕ  Αιτωλοακαρνανίας, την Ένωση Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Κοσμάς ο Αιτωλός», το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αιτωλοακαρνανίας και το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου φιλοξενεί στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου(Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια) το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια του εκπαιδευτικού κ. Κωνσταντίνου Κοτσανά να παρουσιάσει εκθέματα μηχανημάτων που εφήυραν  και χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Γνωρίζοντας μέσα από τα εκθέματα αυτά την πρόοδο των Αρχαίων Ελλήνων στην τεχνολογία διαπιστώνουμε τη σημασία της συμβολής τους στη σημερινή εξέλιξη της μηχανολογίας και γενικότερα στη τεχνολογική πρόοδο. Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πέραν από την αναμφισβήτητη πρόοδο στις θεωρητικές επιστήμες, δηλαδή στη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, το Θέατρο, τους Πολιτειακούς θεσμούς και τη Δημοκρατία είχαν παράλληλα εξελιχθεί και προοδεύσει στην Τεχνολογία και την Εφεύρεση μηχανολογικών κατασκευών που ακόμη και σήμερα θαυμάζουμε για την τελειότητά τους.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να την επισκεφτούν όλα τα σχολεία του Νομού μας. Για το κοινό η Έκθεση θα είναι ανοιχτή δωρεάν κάθε Σάββατο πρωί 10.00 – 14.00 και Κυριακή απόγευμα 15.00 – 19.00. Η ξενάγηση θα γίνεται από ενημερωμένους εκπαιδευτικούς κάτω από την καθοδήγηση του κ. Σπύρου Τσοβόλα και κ. Κώστα Μπακολίτσα  οι οποίοι έχουν και την ευθύνη συντονισμού της λειτουργίας της Έκθεσης.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.