Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μπάντοβιτς – Τεννές: Στα ίδια μέρη…

Μπάντοβιτς – Τεννές: Στα ίδια μέρη…

Οι δυο ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο του ΑΟ Κέρκυρα, με διαφορά λίγων ωρών. Πρώτα, αυτή: «… τη λύση, κοινή συναινέσει, της συνεργασίας της με τον προπονητή, κ. Τεννέ». Μετά, ετούτη: «…τη συμφωνία της συνεργασίας της, με τον προπονητή, κ. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς».
Πρωτομηνιά, του περσινού Δεκέμβρη. Ο πρώην, και ο νυν. Τότε, μια σχέση διαδοχής. Το Σάββατο, 90λεπτης επαγγελματικής «αντιπαλότητας». Και κάποτε, συνεργασίας.

Ηταν σεζόν 2005-’06. Άλλη μια θητεία του Τεννέ στον πάγκο των «Φαιάκων». Τότε, στη Β’ Εθνική. Χρονιά ανόδου. Δίπλα του, βοηθός, ο Μπάντοβιτς. Πριν ακόμη δοκιμάσει τον πρώτο ρόλο, κατ’ αρχήν στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Όχι τυχαία… Είχαν συνυπάρξει, με τους ίδιους ρόλους, την προηγούμενη σεζόν (2004-’05), στον πάγκο του Ακράτητου. Σούμα, κάπου δύο χρόνια «συνοδοιπορίας». Δεν το λησμόνησε κανείς: «Εξαιρετικό παιδί και πολύ καλός στη δουλειά του. Συνεργαστήκαμε για πάνω από μία διετία, αλλά οι συνομιλίες μας δεν σταμάτησαν ποτέ. Εάν το χρειαστεί, σίγουρα θα μιλήσουμε και τώρα». Ραδιοφωνική δήλωση Τεννέ, ώρες μετά το περσινό «διαζύγιο».

«Εχω εργαστεί πολύ καλά μαζί του. Όταν περνούν τα χρόνια, δεν πρέπει να ξεχνάς το παρελθόν σου. Ειδικά τα άτομα που σε έχουν βοηθήσει, όπως έκανε αυτός για μένα. Τα δύο χρόνια που ήμασταν μαζί, και στα Λιόσια και στην Κέρκυρα, είχαμε επιτυχίες. Και ξέρει και ο ίδιος πως και τους αναγνωρίζω και τον ευχαριστώ γι’ αυτό». Η τίμια, καπάκι, «απάντηση» του «Μπόσκο».

Λίγες μέρες πιο μετά, ημέρα Σάββατο, η «άλωση» της Νέας Σμύρνης (1-0, με Φλαβίνιο), έπαυε το δραματικό σερί του ΑΟ Κέρκυρα (τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς, η τελευταία απ’ τον Παναθηναϊκό) και χάριζε στο «καραβάκι» ένα τρίποντο – χρυσάφι στην τελική οικονομία της ιστορικής παραμονής. Το καλό φινάλε μιας πορείας, που άρχισε, συνολικά, με τον Τεννέ και έσωσε με την… υπογραφή του Μπάντοβιτς.

Ένα απ’ τα άρθρα της επόμενης, σε αθηναϊκή εφημερίδα, έγραφε αυτό: «Υπάρχει καλύτερη Κέρκυρα. Και σίγουρα τη θέλουν οι οπαδοί της. Αυτή τη φορά, δεν ήρθαν με μαζική άμυνα, όπως συνέβαινε ως τώρα. Και να η καλή κυκλοφορία, να οι πολλές πάσες, να οι εναλλαγές θέσεων».

Δύο προπονητές, δύο φιλοσοφίες. Το Σάββατο «συγκρούονται». Σε γνώριμα μέρη, δι’ αμφοτέρους. Ενδιαφέρον…

www.aokerkyra.com.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.