Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Μπάρι: Με καμένα πόδια αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες

Μπάρι: Με καμένα πόδια αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες

Συγκλονιστικές εικόνες – Ανακούφιση μετά από ώρες αγωνίας για 49 διασωθέντες που έφτασαν στην Ιταλία

ImageHandler.ashxΚατάφερε τελικά να δέσει μετά από περιπλάνηση που θυμίζει Οδύσσεια στα λιμάνια της Ιταλίας το Spirit of Piraeus με τη βοήθεια ρυμουλκών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Το ελληνόκτητο φορτηγό που ήταν από τα πρώτα πλοία που έφτασαν κοντά στο πληγωμένο Norman Atlantic, κατάφερε να περισυλλέξει συνολικά 49 ναυαγούς, εκ των οποίων οι 25 Έλληνες και νωρίτερα το βράδυ αποδεσμεύτηκε και έπλευσε προς το Μπρίντιζι για να αποβιβάσει τους ναυαγούς. Μάλιστα ήδη στην Ιταλία, στο Λέτσε, κοντά στο Μπρίντιζι, έφτασε ένα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβει τους Έλληνες ναυαγούς.
Στις εικόνες που έδειξαν τα Ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, εξαντλημένοι και με εγκαύματα στα πόδια οι πρώτοι διασωθέντες αποβιβάζονται στο λιμάνι.
Στο Μπρίντιζι ο καιρός ήταν άγριος, οι άνεμοι δυσχέραναν την προσπάθεια του μεγάλου πλοίου να μπει στο λιμάνι και μάλιστα με ελάχιστη βοήθεια από το μοναδικό ρυμουλκό του λιμανιού – καθώς τα άλλα έχουν σπεύσει κοντά στο Norman Atlantic – και τελικώς αποφασίσθηκε το Spirit of Piraeus να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Μπάρι για να βρει εκεί καταφύγιο.

www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.