Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Μπαίνει τάξη στις δημοφιλείς παραλίες της Λευκάδας

egre-gialos-620x330

Κλιμάκιο του Δήμου Λευκάδας αποτελούμενο από τον Δήμαρχο, Κων/νο Δρακονταειδή, τους Αντιδημάρχους Μ. Νικητάκη, Κ. Σέρβο και Χρ. Κατηφόρη, δύο μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας, δύο δημοτικούς αστυνομικούς και έναν υπηρεσιακό υπάλληλο, συνοδεία του προέδρου του Αθανίου, Παν/τη Κορφιάτη, μετέβη χθες, Τετάρτη 08.07, στις παραλίες: Γιαλό, Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την τήρηση των κανονισμών κοινόχρηστων χώρων, υπαίθριας διαφήμισης και μισθώσεων αιγιαλού- παραλίας.

egremnoi

Στην αυτοψία διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την παράνομη ύπαρξη ιδιωτικής καντίνας σε χώρο που είναι μισθωμένος από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε άλλον ιδιώτη (Γιαλός), την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων  για τις ομπρέλες- ξαπλώστρες (Εγκρεμνοί), τον κανονισμό υπαίθριας διαφήμισης (Πόρτο Κατσίκι), τη λειτουργία τουλάχιστον μίας καντίνας χωρίς άδεια και την παράνομη λειτουργία ενός χώρου ως πάρκινγκ (Πόρτο Κατσίκι).

egr-portokatsiki

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Δήμος προβαίνει ήδη από σήμερα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για το σεβασμό του δημόσιου χώρου και των επισκεπτών και σε σχετική ενημέρωση των συν-αρμόδιων Αρχών και Φορέων του Δημοσίου για να πράξουν επίσης τα νόμιμα.

lefkadapress.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νikos

    O δημος της Λευκάδας και οι συναρμόδιοι,επιτέλους “λένε” οτι …ξύπνησαν!!Χρόνια τώρα γίνεται το έλα να δείς στο Κάθισμα,στο Πόρτο Κατσίκι και λιγότερο στους Εγκρεμνούς(λόγω της δυσκολίας στο κατέβασμα),αλλά και σε άλλες οχι τόσο δημοφιλείς παραλίες.Η τσαπατσουλιά,η παρανομία,η βρωμιά,η αισχροκέρδεια,η ηχορύπανση ζουν και βασιλεύουν,υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επισκέπτη και υποβαθμίζοντας την αξεπέραστη ομορφιά του τοπίου.Ολα οσα διαπιστώνει ο επισκέπτης ειναι ντροπή για τη Λευκάδα και για τη χώρα.Ενας προορισμός με ασύγκριτα πλεονεκτήματα εχει μετατραπεί σε απίστευτο καρκατσουλιό και χάος.Ο δήμος εκανε επιτόπια διαπίστωση μετά απο εικοσι χρόνια και.Να δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.