Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Μπαράζ κλοπών σε σπίτια του Μεσολογγίου από σπείρα Ρομά

Μπαράζ κλοπών σε σπίτια του Μεσολογγίου από σπείρα Ρομά

διαρρήκτηςΣυνελήφθησαν, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δύο ημεδαποί Ρομά ηλικίας 18 και 17 ετών, μέλη σπείρας ημεδαπών Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν, ακόμη δύο ημεδαπούς Ρομά ηλικίας 33 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και ακόμη έναν τουλάχιστον συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, από τις  27-2-2015  μέχρι και τις  (28-2-2015 , στο Μεσολόγγι, οι συλληφθέντες από κοινού με τον 33χρονο, εισήλθαν σε οικία 65χρονης ημεδαπής, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο και τον 17χρονο στο Μεσολόγγι.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιήθηκαν τουλάχιστον από τις  24-12-2014 και είχαν διαπράξει μέχρι τις  21-2-2015 ακόμη τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής στο Μεσολόγγι.
Σημειώνεται, ότι η σπείρα είχε δραστηριοποιηθεί τις τελευταίες 20  μέρες (από 11/2/2015 μέχρι 28/2/2015) , κατά τις οποίες είχε τελέσει τις τέσσερις κλοπές και την απόπειρα κλοπής.
Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν να δρουν σε διαφορετικές ανά περίπτωση ομάδες των τριών και των τεσσάρων ατόμων, με τη συμμετοχή σε όλες τις περιπτώσεις του 18χρονου συλληφθέντα. Κατά τις κλοπές, δύο με τρεις δράστες, επιτηρούσαν τον χώρο περιμετρικά της οικίας που είχαν βάλει στόχο και στη συνέχεια ένας ή δύο από τους συνεργούς τους, εισερχόταν στο εσωτερικό των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, υποδήματα και άλλα μικροαντικείμενα.
Κατά το χρόνο που οι συνεργοί τους αφαιρούσαν τα αντικείμενα από τις οικίες, οι δράστες που ανέμεναν έξω από αυτές (τσιλιαδόροι), επιτηρούσαν το χώρο ώστε να τους ειδοποιήσουν έγκαιρα σε περίπτωση προσέλευσης της αστυνομίας.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των  440  ευρώ καθώς και άλλα μικροαντικέιμενα που η αξία τους ανέρχεται στα  200 ευρώ περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.