Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Μόνο η μαρίνα θα σώσει τα έσοδα του κρατικού Λιμενικού Ταμείου

Μόνο η μαρίνα θα σώσει τα έσοδα του κρατικού Λιμενικού Ταμείου

Σε μια γνωστή τούμπα, από αυτές που συνηθίζει το ελληνικό κράτος, πρόσφατα είχε αναιρέσει την απόφασή του η διαχείριση των λιμενικών ταμείων να περάσει στους κατά τόπους δήμους και διατήρησε 22 λιμενικά κρατικά ταμεία από τα οποία τα 11 στην Εύβοια για λόγους που μόνο το ίδιο γνωρίζει…
Ανάμεσα στα λιμενικά ταμεία που διατηρήθηκαν ήταν και αυτό της Αιτωλοακαρνανίας που εδρεύει στο Μεσολόγγι. Αντίθετα όμως από ότι θα φανταζόταν κάποιος τα έσοδα της περιοχής που αποδίδονται στο λιμενικό ταμείο είναι πενιχρά και ίσως να μην αγγίζουν καν το 8% των συνολικών εσόδων που προέρχονται από τους λιμένες της περιοχής.
Την ίδια ώρα ίσως ο πιο αποδοτικός χώρος λιμενικής ζώνης που είναι της Ναυπάκτου είναι βέβαιο ότι σύντομα θα αυτονομηθεί και θα αποτελέσει μέγεθος που θα διαχειρίζεται ο δήμος Ναυπακτίας. Σχεδόν σίγουρο είναι αυτό και για άλλο ένα αποδοτικό λιμενικό χώρο της Αμφιλοχίας που επίσης θα περάσει στο δήμο. Άλλωστε είχε συσταθεί και το 2006 με την προηγούμενη ανάλογη επιχείρηση που ναυάγησε. Παράλληλα αυτό που μένει είναι τι θα γίνει με το ταμείο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας που έχει μοιρασμένες πιθανότητες να πάει στο νέο δημοτικό ταμείο της Αμφιλοχίας ή στο κρατικό του Μεσολογγίου. Τώρα είναι ένα μέρος στο δεύτερο και το…περισσότερο στο πρώτο!
Από τα παραπάνω πάντως ένα συμπέρασμα βγαίνει: Για το πρώην νομαρχιακό και τώρα πια κρατικό λιμενικό ταμείο μόνη ελπίδα για να είναι βιώσιμο και να έχει έσοδα είναι η δημιουργία της μαρίνας το συντομότερο δυνατό. Γιατί αν υπάρξουν χρονοβόρες διαδικασίες θα έχει πρόβλημα όχι μόνο το ταμείο αλλά και η οικονομική ζωή της περιοχής.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.