Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Μόνο σ’ αυτό πρέπει να μείνουμε μόνοι…

proto

Στην Πάτρα σήμερα έχει προσυνέδριο η Ν.Δ. παρόντος του Σαμαρά που ήταν πρωθυπουργός μέχρι πριν τρεις μήνες. Δεν νομίζουμε ότι πάει κανένας εκεί  να του μεταφέρει τα προβλήματα από κι από κει από το αυλάκι. Αφού δεν τα έλυσε όταν έπρεπε τώρα είναι αργά για δάκρυα. Και μόνο να δει κανείς την άνεση με την οποία οι υπουργοί απαντάνε χειρότερα κι από τους προκατόχους τους(βλ. σε άλλη ανάρτηση αμίμητη απάντηση Μπαλτά για το πανεπιστήμιο)και δεν ανοίγει μύτη καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Πολύ απλά ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι υπάρχει η Νέα Δημοκρατία και ότι αρχηγός της είναι ακόμα ο Σαμαράς. Ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό, σε σημείο να αποτελεί τεράστιο θαύμα-τώρα που το βλέπουμε με χρονική απόσταση-το ποσοστό που κράτησε στις προηγούμενες εκλογές. Δεν μας πέφτει λόγος τι θα κάνει αυτό το κόμμα και ποιον θα έχει αρχηγό. Η συγκυρία όμως χρειαζόταν μια δυνατή αντιπολίτευση και ο χρόνος που κυλάει λειτουργεί σε βάρος όλων, πλην εκείνων που έχουν το μυαλό τους οράματα.

Η Βουλή χτες παραλίγο να γίνει ρινγκ, τα ταμειακά διαθέσιμα δεν συγκίνησαν και πολύ έναν ούτως ή άλλως διχασμένο κόσμο. Σύσσωμος ο ξένος κι ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι φάγαμε το ξύλο της αρκούδας εκεί στη Ρίγα της Λετονίας πλην δύο εντύπων, της Αυγής που μας είπε ότι «πρόκειται για τους τελευταίους σπασμούς του συστήματος»(δηλαδή ετοιμάζονται όλοι στα κρυφά για μπολιβαριανές καταστάσεις)  και της Ελεύθερης Ώρας που μας πληροφόρησε ότι έχουμε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σε…όσμιο(!), ότι θα επιτεθούν Οι Τούρκοι, ότι θα ζήσει μόνο όποιος φέρει κόκκινο σταυρό(!)κι ότι ένας γέροντας είπε σε έναν στρατηγό εν αποστρατεία ότι «το κεφάλαιο θα υποχωρήσει».

Κι όμως ακόμα και οι εκλογές είναι στο τραπέζι. Είναι τέτοια η παράλυση που έχει επέλθει, δε, που για τον γράφοντα ένας αποκλεισμός του ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αποτελούσε λόγο να δώσει όση πίστωση χρόνου θέλει ακόμη και μια κυβέρνηση σαν την τωρινή που δεν ξέρει τι της γίνεται. Είναι τέτοια η επιρροή της σαπίλας της μπάλας που θα μπορούσα να περάσω χρόνια υπερασπιζόμενος μια τέτοια κίνηση του Κοντονή. Η βία στα πανεπιστήμια και στους δρόμους εμβαπτίσθηκε στη βία των γηπέδων. Η διαφθορά και το μπραβιλίκι των πλουσίων ξαθαγιάστηκε από τους λαοφιλείς προέδρους και τις δουλειές τους με το Δημόσιο. Θέλει τέτοιο ξήλωμα αυτή η βρώμα που μπορώ να κάνω πέτρα την καρδιά μου και να στηρίξω κάτι που το προωθεί ένας χώρος που προφανώς δεν έχει σχεδιάσει τίποτε.

Αλλά φυσικά αυτά δεν φτάνουν. Σήμερα ο Τσίπρας θα δει χωριστά την Δούρου και χτες από το Αγρίνιο ο κ. Αυγενάκης που ανήκε στο βραχύβιο κόμμα της Μπακογιάννη για ένα διάστημα μας εξηγούσε γιατί η ασυνεννοησία Σταθάκη-Σπίρτζη καθυστερεί τα έργα. Ο χρόνος τελειώνει και θα μείνουμε πιο μόνοι από ότι ήδη είμαστε.

Υ.Γ. Το εξώφυλλο είναι από…συμπολιτευόμενο έντυπο.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.