Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Μόνο το κόψιμο του χρήματος πονάει

Μόνο το κόψιμο του χρήματος πονάει

lefta

Τελικά γινόταν και τάξη να υπάρξει αλλά και να αξιολογηθεί η Χ.Α. σαν κάτι άλλο από ένα απλό κόμμα. Μπορεί δηλαδή πολύ απλά να της απαγορευτεί και να κάνει διανομές τροφίμων και αιμοληψίες μόνο για Έλληνες αλλά ακόμα και να κάνει συγκεντρώσεις. Όπως αποφασίστηκε σήμερα και είδα ότι ξίνισε πολλά μούτρα από απίθανες πλευρές.

Ήταν μέσα στα πλαίσια του νόμου, υπήρχαν πολιτικά και νομικά όπλα, απλά έπρεπε να γίνει το ανεπανόρθωτο. Για να κουνηθούν οι δικογραφίες ή ακόμα και να ντραπεί η αστυνομία όταν παλεύει με επιτιθέμενους κάποιοι να επιχειρούν πίσω από τις γραμμές της. Δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα  γινόταν αν είχε η Χ.Α. ένα θύμα σε κάποια συμπλοκή και τι θα κουβεντιάζαμε σήμερα. Αλλά το νομικό και θεσμικό οπλοστάσιο το χρησιμοποιείς μόνο στα ανεπανόρθωτα αν δεν έχει αποδείξει ότι είναι αμερόληπτο και αν το χρησιμοποιείς κατά το δοκούν.

Ας είναι, τώρα θα κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας για το αν έπρεπε να μένουμε στο γράμμα του νόμου και να δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου του κόμματος ή αν έπρεπε να κατεβάσουμε ρολά. Όπως θα κάνουν και την αυτοκριτική τους εκείνοι που κάνουν διακρίσεις στο καταγγελτικό τους οίστρο, όχι για τα κόμματα αλλά, για την αδιαφορία για ένα μίνιμουμ κανόνων που μέχρι χτες δεν φαινόταν να τους έχει και κανείς ανάγκη. Δε βοηθά ασφαλώς το ότι αναπαράγεται η θέση κάποιων που είναι πεπεισμένοι ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι παίρνουν από κάπου λεφτά για να προωθούν φασισμούς και καπιταλισμούς. Αλλά ας προσέχαμε να μην είμαστε τόσο δειλοί και να μη δημοσιεύαμε ότι παλαβό, γενικευτικό και αντιδημοκρατικό  μας έρχεται στα γραφεία.

Ας είναι. ‘Έπεσε και μια καθαρή και ξάστερη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει και είναι εκείνη της ΔΗΜ.ΑΡ(επίσης δε σκόρπισε ενθουσιασμό γιατί δε βολεύει…). Πολύ απλά να γίνει χρήση των δικλείδων που μπορούν να κόψουν μεγάλο μέρος από τη χρηματοδότηση ενός κόμματος που δε σέβεται τη Δημοκρατία. Ειδικά αφού πρόκειται για χρήματα του φορολογούμενου και χρήματα που τα κόμματα πήραν και φέσωσαν όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα. Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά η ψήφος στην Ελλάδα επιδοτείται-ως ενίσχυση του κόμματος- με 10πλάσιο(!) ποσό από ότι η αντίστοιχη στη Γερμανία! Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά οι τράπεζες “ανακεφαλαιοποιούνται” κυρίως λόγω διανομής χρήματος στα κόμματα. Κόμματα που χρησιμοποιούν τα κρατικά λεφτά για φρουρές και στρατιωτικές δομές, όμως; Πάει πολύ.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.