Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Μύτικας: προσοχή στις λεύκες…

leyka1Οι ισχυροί νοτιάδες που επικράτησαν χθες το απόγευμα στο Ιόνιο  είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεριζωθεί μια τεράστια λεύκα στην επαρχιακή οδό Αστακού-Μύτικα-Βόνιτσας, λίγο μετά το νεκροταφείο του Μύτικα, και να κλείσει το δρόμο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Τελικά με παρέμβαση του Δήμου Ξηρομέρου το τεράστιο δένδρο απομακρύνθηκε από το δρόμο και η επαρχιακή οδός δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.
Από τύχη δεν είχαμε κάποιο σοβαρό ατύχημα που θα  μπορούσε ακόμα και να θρηνήσουμε θύματα . Απλά εκείνη την στιγμή έτυχε να μην περνάει κάποιο αυτοκίνητο γιατί όλοι φανταζόμαστε τι θα είχε συμβεί αν το καταπλάκωνε η λεύκα..
Στο σημείο εκείνο μετά την διασταύρωση του Μυτικα οι λεύκες είναι τεράστιες και άκρως επικίνδυνες σε κάθε κακοκαιρία. Θα πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (επαρχιακή οδός)  να επέμβει και τα κόψει τα πανύψηλα δέντρα σε χαμηλότερο σημείο. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Βασίλης Μουρκούσης ήδη έχει στείλει έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας  οι όποιες άμεσα θα  πρέπει να στείλουν συνεργείο για να προλάβουμε τα χειρότερα.
ΦΩΤΟ: Βασίλης Ζέππος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.