Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Νέα έργα στο κομμάτι της Εθνικής οδού που περνά από το Αγρίνιο.

Νέα έργα στο κομμάτι της Εθνικής οδού που περνά από το Αγρίνιο.

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού από Ερμίτσα έως τον κόμβο Αλιμέντα και άλλες παρεμβάσεις στα πλαίσια ενός συνολικού έργου με τον τίτλο «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα».

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος δρόμου, την κατασκευή βοηθητικών δρόμων σε κάθε πλευρά της Εθνικής οδού, φωτισμό, αποχέτευση, κόμβους όπου αυτοί είναι απαραίτητοι (στην θέση όπου κατασκευάζεται το νέο Νοσοκομείο, στην διασταύρωση της Ε.Ο προς την περιοχή του Άη – Γιάννη Ριγανά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. με την οδό Καλλέργη, στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ), κατασκευή round about (κυκλικού κόμβου) στο Δημοτικό Στάδιο. Με την δημοπράτηση του έργου επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή, αφού ο δρόμος από τον κόμβο Αλιμέντα έως την Ερμίτσα είχε αποκτήσει αστικό πλέον χαρακτήρα με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα παράλληλα με την λειτουργία του ως εθνικού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθυστέρηση στην υπεραστική και αστική κυκλοφορία των οχημάτων και να μην αναπτύσσεται ορθολογικά η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή. O Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ” εποικοδομητική” τη συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ.Κατσιγιάννη.

Υ.Γ Στις κατασκευές καινούργιων δρόμων, οφείλουμε να πούμε ότι ο Δήμος Αγρινίου κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Δεν πέρασε μήνας που να μην έχει δημοπρατηθεί η ολοκληρωθεί ένας δρόμος μέσα στη πόλη μας. Το Αγρίνιο το έχει ανάγκη, γιατί ήδη τα αυτοκινητα στη πόλη μας είναι ήδη πάρα πολλά, ειδικά σε ώρες αιχμής που γίνεται το αδιαχώρητο. Μακάρι να συνεχιστούν τα έργα και στο μέλλον με τους ίδιους ρυθμούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.