Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Νέα αποχώρηση της παράταξης Σταμάτη από το Δ.Σ.

Νέα αποχώρηση της παράταξης Σταμάτη από το Δ.Σ.
Η στιγμή της αποχώρησης...

Νέα αποχώρηση της παράταξης Σταμάτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου σημειώθηκε κατά την αποψινή συνεδρίαση.
Αυτή τη φορά η αιτία ήταν ότι ο κ. Σταμάτης ζήτησε σε κάθε περίπτωση που αναφερόταν το όνομά του, από δημοτικό σύμβουλο της πλευράς Μοσχολιού, να απαντά επί προσωπικού. Αυτό δεν το δέχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρίνος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Πανδημοτική Πρωτοβουλία, όπως είχε απειλήσει ο επικεφαλής της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό έγινε στη συζήτηση για μια νέα δομή πρόνοιας από το δήμο, το Δημοτικό-Κοινωνικό Ιατρείο που όπως εξήγησε η εισηγήτρια του θέματος, αντιδήμαρχος κα Σερπάνου, θα παράσχει πρωτοβάθμια περίθαλψη στους πολίτες που είναι ανασφάλιστοι μέσα μιας ειδικής κάρτας που θα έχουν αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συζήτηση του θέματος ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ. Αγραφιώτης, ενώ επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα πέρασε τελικά μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας καθώς η ελάσσων αντιπολίτευση όπως εξήγησαν οι κ.κ. Νικάκης, Δήμας και Σιδέρης θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες είναι υποκριτικές και υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια Υγεία. Κάτι ανάλογο περιέγραψε και ο κ. Ζήσης(πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου) που επισήμανε ότι στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ δεν λειτουργεί τίποτε, ενώ ζήτησε να γίνεται αυστηρός έλεγχος σε όσους θα προσέρχονται στο Ιατρείο και όχι μόνο σε όσους θα ζητούν τις υπηρεσίες του.
Νωρίτερα είχαμε συνεχείς λεκτικές αψιμαχίες του κ. Σταμάτη και με τον κ. Μοσχολιό, αλλά και με συμβούλους του, για τον επιμερισμό των ευθυνών στο ποιος έφερε την ελληνική κοινωνία στο κατάντημα να χρειάζεται κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία! «Έχει όνομα το κόμμα που μας έφερε εδώ και λέγεται ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του ο κ. Παπανδρέου» ανέφερε για να απαντήσει ο κ. Μοσχολιός ότι «εσείς είστε μέσα στη Βουλή και ψηφίσατε όλα όσα μας έχουν φέρει μέχρι εδώ και όχι κάποιος από μας σε αυτή την αίθουσα», ζητώντας του παράλληλα να θυμηθεί ότι η Ν.Δ. συγκυβερνά αυτή τη στιγμή.
Πέραν των… θεαματικών αυτών εξελίξεων είχαμε και την πρόταση της πλειοψηφίας για νέα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ σε περιοχές που δεν έχουν μέχρι σήμερα, καθώς και ενίσχυση των mini-bus, που πέρασε μόνο με τους παρόντες.
Νωρίτερα τέθηκαν εκτός ημερήσιας θέματα: – για το ΚΕΚ όπου η απάντηση στον κ. Σταμάτη ήταν για μια ακόμη φορά, ότι δεν έχει συγκληθεί το Δ.Σ του θεσμού – για την διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας που ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να μείνει μόνο ένα γραφείο στο νομό(και εδώ υπήρξε ερώτηση Σταμάτη)- για το τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Ξάνθη, όπου σύμφωνα με τον κ. Μοσχολιό (που εκπροσώπησε το νομό ως πρόεδρος της ΠΕΔ) υπήρξαν σημαντικές αποφάσεις για να συμπληρωθεί το εγχείρημα του Καλλικράτη, κάτι που έφερε θυμηδία στην παράταξη Νικάκη, ενώ θεωρήθηκε δείγμα ότι το εγχείρημα απέτυχε σύμφωνα με την μείζονα αντιπολίτευση.
Ερώτηση υπήρξε κι από τον κ. Σβετζούρη για το Οδοντιατρείο της Νεάπολης, που ακούγεται ότι θα μεταφερθεί στο κέντρο του δήμου, χωρίς όμως να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση όπως απάντησε ο κ. Μοσχολιός, αλλά και για τις πληρωμές στα ΚΔΑΠ που είχαν καθυστερήσει, με την αρμόδια αντιδήμαρχο, κα Γαλαζούλα, να απαντά ότι έχει διευθετηθεί το θέμα και αύριο θα έχουν οι υπάλληλοι τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.