Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

“Νέα Γη” Αγρινίου: Δριμύ “κατηγορώ” στην Πολιτεία για τους Ρομά

“Νέα Γη” Αγρινίου: Δριμύ “κατηγορώ” στην Πολιτεία για τους Ρομά

ρομάΤο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «ΝΕΑ ΓΗ» στο Αγρίνιο, εκ μέρους όλων των μελών του, προέβη σε ανοιχτή επιστολή με την οποία  κατηγορεί την Πολιτεία για «την πλήρη αδιαφορία και αναλγησία που δείχνει απέναντι στην κοινωνική ομάδα των Roma». Αναφέρει:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΝΕΑ ΓΗ»

Ανοιχτή επιστολή

 

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ»

Εμείς το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «ΝΕΑ ΓΗ» στο Αγρίνιο, εκ μέρους όλων των μελών του.

Κατηγορούμε την πολιτεία,

για την πλήρη αδιαφορία και αναλγησία που δείχνει απέναντι στην κοινωνική ομάδα των Roma. Αυτή η αδιαφορία – που γίνεται ενδιαφέρον μόνο σε προεκλογικές περιόδους – για τις συνθήκες διαβίωσης Ελλήνων πολιτών (κατά τα λεγόμενα των εκπροσώπων της πολιτείας), για τις άθλιες σκεπασμένες σανίδες και νάιλον, αυθαίρετες παράγκες – που στήνονται πρόχειρα δίπλα σε ιδιωτικές κατοικίες που με κόπο και ιδρώτα έχτισαν απλοί, καθημερινοί, αξιοπρεπέστατοι συμπολίτες μας και βλέπουν καθημερινά την αξία τους να υποβαθμίζεται – χωρίς τα στοιχειώδη μέσα για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως το ηλεκτρικό, η θέρμανση, η αποχέτευση, με τον κίνδυνο των επιδημιών να ελλοχεύει καθημερινά και χωρίς το ουσιαστικό ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα, έχει οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των Roma, την οποία ούτε τα κατασταλτικά μέτρα της αστυνομίας ούτε οι παρεμβάσεις του εισαγγελέα, μπορούν να αναχαιτίσουν.

Φόβος και τρόμος επικρατεί κυρίως στους ηλικιωμένους, στους μοναχικούς και όχι μόνο, για την παραβατική δράση των Roma, που όσο η κρίση επιδεινώνεται τόσο πιο πολύ η ανάγκη τους κάνει να παρεκτρέπονται, σε κλοπές, ληστείες, βιαιοπραγίες και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές.

Κατηγορούμε τους βουλευτές του νομού μας,

οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι είναι γνώστες της κατάστασης, παρά τις επιστολές μας για να φέρουν το θέμα στη Βουλή προς συζήτηση, αδιαφόρησαν τελείως.

Κατηγορούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και το Υπουργείο Εσωτερικών, διότι αδιαφόρησαν και αυτοί παντελώς στις πολλαπλές εκκλήσεις μας.

Κατηγορούμε τους αρχηγούς των κομμάτων, τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Κουβέλη, γιατί πάνω στην απελπισία μας, απευθυνθήκαμε και σε αυτούς για βοήθεια, χωρίς μέχρι σήμερα ουδεμία ανταπόκριση.

Κατηγορούμε τα τηλεοπτικά κανάλια «MEGA» (κ. Καμπουράκη και κ. Οικονομέα) και «SKAI TV» (κ. Αυτιά), που και σε αυτούς κάναμε έκκληση για βοήθεια, χωρίς να καταδεχτούν ούτε καν να μας απαντήσουν. Όπως φαίνεται το πρόβλημα δεν τους απασχολεί καθόλου.

Κατηγορούμε όλους αυτούς που ερίζουν για την εξουσία, διότι παρ’ ότι γνωρίζουν το πρόβλημα, παρ’ όλο που γνωρίζουν τις διαστάσεις του και πιο πολύ βλέπουν ότι το μέλλον για το έθνος μας είναι δυσοίωνο, το προσπερνούν, σαν να μην υπάρχει.

Κύριοι βουλευτές, το ξαναλέμε:

Το θέμα, χωρίς υπερβολές, είναι ΕΘΝΙΚΟ – ΖΩΤΙΚΟ – ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ και αφορά το μέλλον του έθνους μας.

Μην επαναπαύεστε στην Αστυνομία, στους εισαγγελείς, στους Ο.Τ.Α. Δεν είναι λύση η καταστολή, το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Όλοι αυτοί περιμένουν τη δική σας βοήθεια. Φέρτε το πρόβλημα στη Βουλή και πάρτε επιτέλους σοβαρές αποφάσεις.

Λέτε ότι είναι Έλληνες πολίτες. Τότε γιατί τους έχετε στο μαύρο περιθώριο; Συμπεριφερθείτε ανάλογα. Δώστε λίγη προσοχή και σε αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο λαός αγανακτεί. Σπίθα θέλει η φωτιά για να φουντώσει, επισκιάζοντας τα γεγονότα του Αιτωλικού, για τα οποία η Διεθνής Αμνηστία μας καταδίκασε.

Έχετε προβλήματα μεταξύ σας, για κυριαρχία.

Λύστε τα ή παραμερίστε τα για το καλό του τόπου.

Πίσω σας υπάρχει ο λαός, που απαιτεί να φανείτε αντάξιοι των περιστάσεων και το μόνο που εισπράττει από τη συμπεριφορά σας, είναι η καθολική εντύπωση ότι τον χρησιμοποιείτε για την ικανοποίηση των προσωπικών σας φιλοδοξιών.

Κύριοι επιτέλους!

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις σωστές πρωτοβουλίες.

Δώστε λύση στο πρόβλημα. ΑΜΕΣΑ!!!

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Λ.Κ.

    Ξεχάσατε τους πρώην Δημάρχους που ενέταξαν το Αγρίνιο στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τους ρομά. Είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.
    Ξεχάσατε τα δάνεια που δόθηκαν στους ρομά με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο για σπίτια (κοντέϊνερς που βεβαιώθηκαν σαν σπίτια ) και στην πορεία τα εξαφάνισαν. Εκεί κάποια δημόσια όργανα υπέγραψαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.