Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα Γη: Δριμύ κατηγορώ στο δήμο Αγρινίου για το θέμα των Ρομά

Νέα Γη: Δριμύ κατηγορώ στο δήμο Αγρινίου για το θέμα των Ρομά

Ο πρόεδρος κάνει λόγο για μη τήρηση δεσμεύσεων, αδιαφορία, απαίσια υποδοχή από αντιδήμαρχο και σιωπή του δημάρχου.

Αρχείου
Αρχείου

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγρινίου «ΝΕΑ ΓΗ» (Αη -Βασιλιώτικα), επανέρχεται για πολλοστή στο ζήτημα των Ρομά. Ουσιαστικά κάνει λόγο για αδιαφορία που αντιμετωπίζει από στελέχη της δημοτικής αρχής την οποία καλεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Στην συνοικία μας, ο μισός πληθυσμός των ROMA, ο οποίος δεν κλέβει και δεν παρανομεί, ζει υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Πολλοί δεν έχουν ούτε ψωμί.
Ο Σύλλογός μας, όπως επίσης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν. Ωστόσο, η βοήθεια αυτή είναι ασήμαντη έως μηδαμινή. Ο υπόλοιπος μισός πληθυσμός των ROMA έχει «ρημάξει» κυριολεκτικά την ευρύτατη περιοχή. Δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μπορεί να πουληθεί, καταναλώνοντας τα κλοπιμαία σε αγώνες αυτοκινήτων (ράλι), σε μεγάφωνα και αλκοόλ», αναφέρει ο Σύλλογος.
Ο πρόεδρος κ.Παπαθανάσης μάλιστα του συλλόγου καταγγέλλει τον πρώτο στην τάξη Αντιδήμαρχο «για υποδοχή άσχημη έως απαίσια».
Καλεί μάλιστα ο Σύλλογος Αγρινίου «ΝΕΑ ΓΗ» σε μεγάλη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00π.μ.

Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγρινίου «ΝΕΑ ΓΗ»
Ανοιχτή Επιστολή – Ενημέρωση των Μελών Συλλόγων

Αγαπητοί, μου
Θα ήθελα να σας ενημερώσω, όπως συνηθίζεται, για τις τρέχουσες εξελίξεις της υπόθεσής μας.
Κατ’ αρχήν, μετά το πέρας των δημοτικών εκλογών, πρώτο μέλημά μας ήταν να συγχαρούμε τον νέο Δήμαρχο της πόλης του Αγρινίου. Έπειτα από συνάντησή μας, σε γεύμα γνωριμίας, με τους τρεις Αντιδημάρχους κο Καλαντζή, κο Καραμπαλίκη και κο Γρίβα, εκθέσαμε και τους γνωστοποιήσαμε τα προβλήματα της συνοικίας μας.
Εν συνεχεία, έπειτα από επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, του υπενθυμίσαμε τις δεσμεύσεις που είχε κάνει αναφορικά με τον Σύλλογό μας, ενώ επιπροσθέτως, του ζητήσαμε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του τρία μικρά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν τόσο στη διαμόρφωση όσο και στην αναβάθμιση της κατά πολύ υποβαθμισμένης συνοικίας μας. Στην προσπάθειά μας να φέρουμε το θέμα στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια, απευθυνθήκαμε, μέσω ανοιχτής επιστολής (η οποία δημοσιεύθηκε σε όλο τον τοπικό τύπο, αλλά και στις ιστοσελίδες των media), προς όλους τους αρμοδίους, τους οποίους είχαμε ήδη ενοχλήσει κατά καιρούς και προγενέστερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ήτοι: 1) προς την Πολιτεία και ειδικότερα τους βουλευτές του Νομού μας, 2) προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, 3) προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων και 4) προς τα τηλεοπτικά κανάλια, ζητώντας το προαναφερθέν αίτημά μας, να πάρει θέση και να συζητηθεί στη Βουλή.
Έπειτα από τέσσερις εκκλήσεις μας προς τον Εισαγγελέα και κατόπιν εντολής του, κληθήκαμε (όλο το Συμβούλιο του Συλλόγου) σε συμπληρωματικές καταθέσεις. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν επτά μήνες έκτοτε, δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, ούτε λάβαμε κάποια απάντηση από το Δήμο. Αναγκαστήκαμε, επομένως, να στείλουμε, εκ νέου, νέα επιστολή παραπόνων διαμαρτυρόμενοι για αδιαφορία. Για άλλη μία φορά δεν λάβαμε απάντηση.
Έπειτα από όλη αυτή την αδιαφορία, επισκέφθηκα μόνος μου τον πρώτο στην τάξη Αντιδήμαρχο για να συζητήσουμε, με καλή θέληση, τα προβλήματά μας. Η υποδοχή του ήταν άσχημη έως απαίσια. Δεν μου άφησε κανένα περιθώριο, δεν σεβάστηκε ούτε τα άσπρα μου μαλλιά, ούτε περισσότερο εσάς που δώσατε την ψυχή σας για την παράταξη. Γνωστοποίησα στον Δήμαρχο την ως άνω συμπεριφορά, ωστόσο εκείνο που με ξένισε πολύ δεν ήταν η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου (κάθε ένας μας, ότι έχει δίνει) αλλά η σιωπή του Δημάρχου, τον οποίο εκτιμώ δεόντως και σέβομαι, αισθήματα που νομίζω ότι είναι αμοιβαία.
Κύριοι το γνωρίζετε:
Στην συνοικία μας, ο μισός πληθυσμός των ROMA, ο οποίος δεν κλέβει και δεν παρανομεί, ζει υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Πολλοί δεν έχουν ούτε ψωμί.
Ο Σύλλογός μας, όπως επίσης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν. Ωστόσο, η βοήθεια αυτή είναι ασήμαντη έως μηδαμινή. Ο υπόλοιπος μισός πληθυσμός των ROMA έχει «ρημάξει» κυριολεκτικά την ευρύτατη περιοχή. Δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μπορεί να πουληθεί, καταναλώνοντας τα κλοπιμαία σε αγώνες αυτοκινήτων (ράλι), σε μεγάφωνα και αλκοόλ.
Εμείς προτείνουμε στο Δήμο:
Πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε όσοι δεν έχουν σπίτι και ζουν σε παράγκες υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής με κίνδυνο εξάπλωσης επιδημιών, να φύγουν σε άλλο τόπο, σκορπισμένοι και σε υποφερτά καταλύματα. Όσοι έχουν σπίτια, από την άλλη μεριά, να παραμείνουν, υπό την συνεχή όμως επίβλεψη της πολιτείας, έως ότου εναρμονιστούν και αφομοιωθούν με το υπόλοιπο σύνολο. Για το σκοπό αυτό πρέπει ο Δήμος να συστήσει σοβαρή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να αξιοποιήσει το ανενεργό πρόγραμμα της Ε.Ε. που εδώ και μια πενταετία λιμνάζει στην Περιφέρεια. Επίσης, η Επιτροπή με το κύρος του Δήμου να ασκήσει πίεση στην κεντρική εξουσία για την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος, το οποίο πολλοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν με διάφορους λόγους. Μόνο έτσι θα λυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα που μαστίζει όλη την Ελλάδα, καθώς και την Ευρώπη. Ως γνωστό το πρόγραμμα αυτό είναι πιλοτικό, ειδικώς για τον τόπο μας.
Παρακαλούμε τους δημοτικούς τοπικούς συμβούλους, μέλη του συλλόγου μας, τους οποίους στηρίξαμε στις εκλογές, κο Στράτο Καράτσαλο και Παναγιώτη Χονδρογιάννη να τιμήσουν όλους αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους, να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών τους, υψώνοντας τη φωνή τους και το ανάστημά μας. Τίποτε δεν έχουν να χάσουν το αντίθετο θα κερδίσουν την αξιοπρέπειά των.
Για όλα αυτά, σας καλώ σε μεγάλη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00π.μ. στο κατάστημα «ΠΡΕΖΑΣ ΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.» στην οδό Αιγαίου. Είναι φανερό ότι όλοι να δώσετε το παρόν. Οι δικαιολογίες ότι «το ξέχασα» ή «είχα δουλειά» δεν πρέπει να υπάρξουν. Εάν ωστόσο υπάρξουν, σημαίνει ότι δεν έχετε πρόβλημα, οπότε η ύπαρξη και ο αγώνας εμού και του Συλλόγου δεν έχει νόημα, και πρέπει να μην παιδευόμαστε άδικα.

Σας περιμένω όλους σας
Ο Πρόεδρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.