Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα δήλωση Μακρυπίδη για το Εφετείο.

Νέα δήλωση Μακρυπίδη για το Εφετείο.


Σε εκ νέου ανακοίνωση σχετικά με το επίμαχο θέμα της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο προέβη ο βουλετής Ανδρέας Μακρυπίδης. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Το χρόνιο αίτημα των πολιτών και των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας για την Ίδρυση Εφετείου στο νομό μας σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Οι αγώνες όλων μας, και οι δικοί μου, από το έτος 2000, ως Βουλευτή του νομού έφεραν αποτέλεσμα, παρά τις αντιρρήσεις φορέων και παραγόντων εκτός του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το γεγονός αυτό δεν αποσείει τις ευθύνες τις Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αιφνίδια ανακοίνωση της υπογραφής του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση με τους Βουλευτές του νομού, τους θεσμικούς εκπροσώπους του Ελληνικού λαού, και αυτό επιβεβαιώνεται με την εκ των υστέρων πρόσκληση για συνάντηση τις επόμενες ημέρες του Υπουργού Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους του νομού.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θιασώτης της διαβούλευσης και του διαλόγου με την πολιτική του συμπεριφορά και με την στάση του καθημερινά δίνει δείγματα γραφής σεβασμού στους εκπροσώπους του λαού, αναγνωρίζοντας στους Βουλευτές ρόλο ουσιαστικό στη διαμόρφωση των Κυβερνητικών αποφάσεων και επιλογών.
Η διαβούλευση και η συμμετοχή των Βουλευτών όπως αποδεικνύεται από μια σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών τους τελευταίους έξι (6) μήνες για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων του νομού όπως η υπογραφή της σύμβασης του οδικού δικτύου Αμβρακίας-Ακτίου, η επιτάχυνση των εργασιών του Δυτικού οδικού Άξονα, η συνέχιση και επέκταση των εργασιών για την ολοκλήρωση του Φράγματος των Αχυρών, ο ορισμός της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, η εξαγγελία για την επικείμενη μεγάλη επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του διαλόγου για την στήριξη των κυβερνητικών επιλογών.»

Τη θέση μας σχετικά με τη διαβούλευση την εκφράσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Ευχόμαστε μετά από χρόνια στο άκουσμα του όρου να μην οδηγούμαστε συνειρμικά στο «σεμνά και ταπεινά» (ο νοών νοείτω)! Απ την άλλη για να αποδίδουμε ”τα του καίσαρος τω καίσαρι”, ο Ανδρέας Μακρυπίδης είχε πάρει από παλιά θέση υπερ του Εφετείου στην πόλη μας, γι αυτό εξάλλου συμπεριλαμβανόταν στον ”κύκλο των ανεπιθύμητων” βουλευτών του Μεσολογγίου…

Η απορία μας βέβαια είναι η ακόλουθη: Όταν μιλάμε για διαβούλευση επί σημαντικών θεμάτων του νομού μας, όπως για παράδειγμα, του ορισμού της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου, εννοούμε διαβούλευση μόνο των κυβερνητικών βουλευτών; Εάν όντως θέλουμε διαφανείς διαδικασίες γιατί να αποκλείονται οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των άλλων δύο κομμάτων του νομού (ΝΔ, ΚΚΕ); Το ζήτημα δεν είναι ότι μένουμε έκπληκτοι στο άκουσμα τέτοιων τακτικών, αφού και η απερχόμενη κυβέρνηση λειτουργούσε με τον ίδιο-ίσως και χειρότερο- τρόπο. Όμως, όταν η εν λόγω διαδικασία αποκαλείται ”διαβούλευση” και χρησιμοποιείται δημόσια ως επιχείρημα διαφάνειας… τα σχόλια απλά περισσεύουν…

Υ.Γ.: Προσοχή δεν είμαστε κατά της διαβούλευσης! Αντιθέτως ως νέοι άνθρωποι πιστεύουμε σε αυτή. Απλά δε θέλουμε να αποτελεί για τον ιστορικό του μέλλοντος ένα ανέκδοτο του παρελθόντος… Πολύ περισσότερο εν προκειμένω, να μην αποτελέσει παράγοντα μετάθεσης αόριστα στο μέλλον ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής μας κοινωνίας, όπως συμβαίνει δεκαετίες τώρα…Απ τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση, ορθώς επέλεξε να «πορευτεί» με αυτή τη λέξη-πολιτική φιλοσοφία, οφείλει να την ”προστατέψει” και να την εφαρμόσει στο έπακρο…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.