Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Παπαστράτος: Eκπαιδευτικά προγράμματα για αγρότες καπνού- υποτροφίες σε φοιτητές

Παπαστράτος: Eκπαιδευτικά προγράμματα για αγρότες καπνού- υποτροφίες σε φοιτητές

ImageHandler.ashxΠρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις πρακτικές της «Γεωργίας Ακριβείας» για αγρότες καπνού και ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές προερχόμενους από οικογένειες καπνοκαλλιεργητών – Διαβάστε λεπτομέρειες
Δύο νέα προγράμματα ξεκινά άμεσα η εταιρεία Παπαστράτος με στόχο τη στήριξη των καπνοκαλλιεργητών. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις πρακτικές της «Γεωργίας Ακριβείας» για αγρότες καπνού και ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές προερχόμενους από οικογένειες καπνοκαλλιεργητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ενίσχυση των αγροτών καπνού, η εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΕ θα προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε 120 εν ενεργεία καπνοπαραγωγούς μέσω εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα εστιάζει στις πρακτικές της «Γεωργίας Ακριβείας», με στόχο τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της καλλιέργειας καπνού. Θα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε καλλιέργειες και θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η εταιρεία Παπαστράτος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παπαστράτου θα προσφέρει υποτροφίες ύψους 5.000 ευρώ έκαστη σε 20 νεοεισαχθέντες φοιτητές σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ με αντικείμενο σπουδών την αγροτική καλλιέργεια.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές που προέρχονται από καπνοπαραγωγικές οικογένειες και θα εγγραφούν στο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε σχολές οι οποίες βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη των οικογενειών των καπνοκαλλιεργητών προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης των παιδιών τους σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Τα δύο νέα προγράμματα παρουσίασε σήμερα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

«Πρόκειται για δύο δράσεις οι οποίες έρχονται να προστεθούν στη σημαντική συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε πέρυσι η ελληνική κυβέρνηση με την εταιρεία και που θα ενισχύσουν περαιτέρω τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας πάντα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών καπνών αλλά και των απασχολούμενων στον κλάδο του καπνού που αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα κατάρτισης καπνοκαλλιεργητών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.afs.edu.gr. Υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται έως τις 15 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα υποτροφιών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.cityofagrinio.gr. Υποβολή αιτήσεων θα γίνεται έως τις 10 Νοεμβρίου 2014. Η τελική λίστα δικαιούχων θα ανακοινωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

protothema.gr

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ – PHILIP MORRIS INTERNATIONAL

Προκήρυξη

 

Το Ίδρυμα Παπαστράτου προκηρύσσει τη χορήγηση είκοσι (20) υποτροφιών, ποσού εκάστης πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €), για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, σε τέκνα καπνοπαραγωγών, τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (μόνιμης εγκατάστασης, οικογενειακού εισοδήματος, τουλάχιστον ένας εκ των δύο γονέων να είναι καπνοπαραγωγός κλπ) και τα οποία θα επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου 2014 σε συγκεκριμένες σχολές των ΑΕΙ ή των ΤΕΙ, οι οποίες βρίσκονται μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους.

Οι ανωτέρω υποτροφίες θα χορηγηθούν σε συνεργασία με την Philip Morris International, η οποία ανέλαβε τη δωρεά προς το Ίδρυμα Παπαστράτου του συνόλου του απαιτούμενου για την κάλυψή τους ποσού.

Προϋποθέσεις και Όροι χορήγησης υποτροφιών:

1) Επιλέξιμοι Υποψήφιοι:

Απόφοιτοι 3ης Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014 και οι οποίοι:

 • Επιτυγχάνουν στις πανελλήνιες εξετάσεις σε μία από τις αναφερόμενες παρακάτω σχολές/τμήματα.
 • Η σχολή στην οποία επιτυγχάνουν είναι σε πόλη διαφορετική από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους.
 • Διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ.
 • Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από άλλο κρατικό ή ιδιωτικό οργανισμό για τον ίδιο λόγο.
 • Δεν έχουν συγγενική σχέση έως και 3ου βαθμού με εργαζομένους της Παπαστράτος ΑΒΕΣ ή με μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαστράτου.

2) Επιλέξιμες σχολές:

(α) ΑΕΙ

 • Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Τμήμα Γεωπονίας – Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
 • Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 • Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος – Σχολή Γεωπονικών Επιστημών – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 • Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων – Πολυτεχνική Σχολή – Πανεπιστήμιο  Πατρών
 • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων – Πολυτεχνική Σχολή – Πανεπιστήμιο Πατρών

(β) ΤΕΙ

 • Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας – Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
 • Τμήμα Φυτικής Παραγωγής – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας – Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
 • Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων – ΤΕΙ Κρήτης.
 • Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
 • Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
 • Τμήμα Φυτικής Παραγωγής – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
 • Τμήμα Φυτικής Παραγωγής – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής – ΤΕΙ Ηπείρου.

3) Απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα:

 • Απολυτήριο λυκείου.
 • Αστυνομική ταυτότητα.
 • Βεβαίωση εγγραφής σε επιλέξιμη σχολή.
 • Βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου 2014
 • Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο.
 • Μισθωτήριο συμβόλαιο οικίας στην πόλη στην οποία βρίσκεται η σχολή φοίτησης θεωρημένο από την εφορία
 • Εκκαθαριστικό σημείωμα της οικογενείας ή του ιδίου του υποψηφίου στην περίπτωση προσωπικού εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2014.
 • Αποδεικτικό εγγραφής στον ΟΣΔΕ καθώς και συμβόλαιο και παραστατικό πώλησης καπνών προκειμένου να στοιχειοθετείται ότι αποτελούν μέλη οικογένειας όπου τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο γονέων να είναι ενεργός καπνοκαλλιεργητής.
 • Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι δεν λαμβάνει άλλη υποτροφία για τον ίδιο λόγο και ότι δεν έχει συγγενική σχέση έως και 3ου βαθμού με εργαζόμενους της Παπαστράτος ΑΒΕΣ και με μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαστράτου.

4) Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν στο διάστημα από 10 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2014

6) Επιλογή, Ανακοίνωση Υποτρόφων – Καταβολή Υποτροφιών.

 • Πέντε (5) από τις είκοσι (20) υποτροφίες θα δοθούν σε υποτρόφους με τόπο μόνιμης κατοικίας τον Δήμο Αγρινίου.
 • Οι Υπότροφοι θα επιλεγούν εφ’ όσον πληρούν τα ως άνω κριτήρια – προϋποθέσεις.
 • Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι που πληρούν όλα τα κριτήρια είναι περισσότεροι από 20, η τελική κατάταξή τους θα γίνει με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και την οικονομική τους κατάσταση.
 • Το ποσό της υποτροφίας θα καταβληθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2014, με την υπογραφή σύμβασης υποτροφίας μεταξύ του ΙΠ και εκάστου υποτρόφου.
 • Οι υπότροφοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, η οποία να πιστοποιεί την παρακολούθηση των μαθημάτων και την επιτυχή εξέτασή τους στα μαθήματα του έτους.

7) Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση

Ίδρυμα Παπαστράτου Τ.Θ. 32 30100 Αγρίνιο

Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής λαμβάνεται υπ’ όψιν η ημερομηνία παράδοσης στο Ταχυδρομείο. Η υποβολή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι αποδεκτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο της προκήρυξης από τον ιστότοπο του Δήμου Αγρινίου www.cityofagrinio.gr. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση κ. Στέφανος Χατζηανέστης τηλ. 2641 360250 και foundationpapastratos@gmail.com.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.