Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Νέα οδικά έργα συντήρησης

Νέα οδικά έργα συντήρησης

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει τα εξής:

12733589_1201355156543284_8310705446205827450_nΥπεγράφησαν , χθες Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, οι συμβάσεις δύο ακόμη σημαντικών έργων για το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για τα έργα της συντήρησης της 33ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα από διασταύρωση Ε.Ο. έως Πρόδρομο, έτους 2013-2014, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και της συντήρησης της 19ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Δρυμώνα-Νεροσύρτη, έτους 2013-2014,με προϋπολογισμό επίσης 200.000 ευρώ.
Τα παραπάνω έργα θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και αποτελούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας των συγκε-κριμένων οδών.
Στο φυσικό αντικείμενο του πρώτου έργου περιλαμβάνεται η συνέχιση της ασφαλτόστρωσης του οδικού τμήματος από το τοπικό διαμέρισμα Προδρόμου και προς την 33ης επαρχιακή οδό ενώ, παράλληλα, θα εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού τάφρων, κατασκευή σωληνωτών οχετών, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση κάθετη και οριζόντια.
Στο φυσικό αντικείμενο του δεύτερου έργου περιλαμβάνεται παρέμβαση στο οδικό τμήμα Δρυμώνα – Νεροσύρτη της 19ης Επαρχιακής Οδού και εκτέλεση εργασιών διαπλάτυνσης της οδού με εκβραχισμούς, διάνοιξη τάφρων, καθώς και κατασκευή σωληνωτών αγωγών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσπελασιμότητα της οδού.
Η χρηματοδότηση των έργων έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε την ευθύνη ενός τιτάνιου έργου που είναι η συντήρηση του μεγαλύτερου οδικού δικτύου που έχει Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα, παράλληλα με ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο που έχει διαρκή ανάγκη παρεμβάσεων. Παρά τις δύσκολες εποχές για τα οικονομικά της χώρας είμαστε εκεί για να συνεργαστούμε με τους δήμους και να λύσουμε προβλήματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Τα έργα συντήρησης έχουν μεγάλη σημασία για το οδικό μας δίκτυο, ενώ τα μηχανήματά μας παρεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι καιρικές συνθήκες θα δυσκολέψουν τις επόμενες μέρες και αναμένεται να έχουμε και πάλι αρκετή δουλειά», δήλωσε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά.
Σημειώνεται εξάλλου από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ότι με τα μηχανήματα του μηχανολογικού εξοπλισμού της έχουν γίνει, εντός του Ιανουα-ρίου, παρεμβάσεις εξασφάλισης της βατότητας των οδών καθώς και εκχιονισμοί στα επαρχιακά οδικά τμήματα της ορεινής Ναυπακτίας, Τριχωνίδας, Ξηρομέρου και Βάλτου:
– Σίμο- Ελευθέριανη- Άγιο Δημήτριο- Πλάτανο-Αχλαδόκαστρο- Χάνι Λιόλιου- Κα-στανιά.
– Ρίγανη- Φαμίλα- Ελευθέριανη.
– Καλλιθέα- Λαμπίρι – Στριγανιά – Χαλίκι – Όρια Νομού
– Αμπέλια- Χούνη- Άγιο Βλάση- Κυπάρισσο.
– Κατούνα- Περγαντί- Κονοπίνα- Κομποτή
Ακόμη έχουν γίνει παρεμβάσεις σε χείμαρρους των περιοχών Στράτου , Λεπενού , Χούνης και Αγίου Βλασίου, ενώ επιπλέον έχουν συσταθεί δύο συνεργεία αποκατάστασης λάκκων με ψυχρά άσφαλτο στους οδικούς άξονες:
– Καστράκι- Μπαμπαλιό – Εμπεσός- Αγρίδι και Εμπεσός- Περδικάκι- Βρουβιανά.
– Καλλιθέα – Λαμπίρι- Όρια Νομού
– Βόνιτσα- Μοναστηράκι
– Πλαγιά – Περατιά
– Αστακός- Μύτικας
– Βασιλόπουλο- Βελά
– Δουνέικα -Γέφυρα Βλαχομάνδρας
– Αιτωλικό- Γουριά – Ιθωρία- Σταμνά
– Ζευγαράκι- Κάτω Μακρυνού
– Χρυσοβίτσα- Πρόδρομος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. COSTAS B.

    και η εθνικη οδος αντιρριου ιωαννινων …………..χαος και αισχος!!!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.