Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα σύσκεψη για ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ

Νέα σύσκεψη για ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ

Παρουσία αυτή τη φορά και του Γ.Γ. της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Περιφερειάρχη,  των δημάρχων και των εργαζομένων με ζητούμενο την εξεύρεση λύσης εν’οψει της νέας αρδευτικής περιόδου

Το μεγάλο πρόβλημα του υπερχρεωμένου ΓΟΕΒ (Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Αχελώου αλλά και των ΤΟΕΒ της περιοχής, τίθεται προ ευρείας σύσκεψης την Πέμπτη 18 Απριλίου, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή Δημάρχων των δήμων που έχουν στην ευθύνη τους ΤΟΕΒ, των εργαζομένων στον ΓΟΕΒ, αλλά και του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Μ. Αγγελάκα , του Περιφερειαρχη Απόστολου Κατσιφάρα  του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας  κ. Β. Αντωνόπουλου .Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Τα χρέη του ΓΟΕΒ κυρίως απέναντι στο ΙΚΑ και τη ΔΕΗ, λόγω αδυναμίας είσπραξης των οφειλομένων προς τον οργανισμό από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), αλλά και το θέμα της έλλειψης προσωπικού, έχει οδηγήσει σε αναστολή της λειτουργίας του εδώ και ενάμιση χρόνο.

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, το πρόβλημα της άρδευσης θα  είναι και πάλι  μεγάλο, καθώς λόγω της μη λειτουργίας του ΓΟΕΒ το αρδευτικό σύστημα έχει ουσιαστικά πάψει να λειτουργεί και βρίσκεται κυριολεκτικά “στον αέρα”. Το ζητούμενο είναι με τη νέα αυτή σύσκεψη πάνω στο σημαντικότερο ίσως πρόβλημα των αγροτικών περιοχών της Αιτωλ/νίας να κατατεθούν προτάσεις και κυρίως να δρομολογηθεί κάποια λύση αφού η κατάσταση είναι οριακή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.