Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Νέες βολές κατά Κουτσουπιά για τα φωτοβολταϊκά

Νέες βολές κατά Κουτσουπιά για τα φωτοβολταϊκά

Αυτή τη φορά από το Δ.Σ. του Περιφ.τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων

 

 

Μετά το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, και το Δ.Σ. του Περιφ.τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων βάλλει με δριμύτητα κατά του προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμά Κουτσουπιά για τη στάση του στο θέμα των φωτοβολταικών των Αγροτών. Τον εγκαλεί πως “προσέβαλλε βαρύτατα τον τεχνικό κόσμο του Νομού” ενώ τον καλεί και σε τηλεοπτικό διάλογο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο θέμα σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το θέμα αυτό αφορά:
-Στην έντονη παραπληροφόρηση και προσπάθεια χειραγώγησης των υποψήφιων επενδυτών και κυρίως των αγροτών για μαζική στροφή τους σε εταιρεία τεχνικών συμβούλων της Αθήνας.
-Στην γενόμενη για το σκοπό αυτό προσπάθεια απαξίωσης του επιστημονικού δυναμικού του Νομού μας με αποκορύφωμα την δήλωση του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κου Θωμά Κουτσουπιά σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού καναλιού και σε ερώτηση του δημισιογράφου γιατι δεν εστράφη η ΕΑΣ στην τοπική αγορά και στους μηχανικούς του Νομού μας, ότι ΄΄δεν υπήρχε τεχνογνωσία στη περιοχή ΄΄ ! !
Είναι δεδομένο ότι ο Κος Κουτσουπιάς δεν είναι σε θέση λόγω έλλειψης τεχνικών γνώσεων να κρίνει τις γνώσεις των μηχανικών του Νομού μας, ούτε απευθύνθηκε στον Σύλλογό μας ή στο Τ.Ε.Ε. για να ενημερωθεί σχετικά.
Επιπλέον η δήλωσή του αυτή προσβάλλει βαρύτατα τον τεχνικό κόσμο του Νομού μας και ειδικά τους Μηχανολόγους και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς που είναι και οι περισσοτερο αρμόδιοι για την σύνταξη μελέτης και την επίβλεψη εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Για το θέμα αυτό είχαν ήδη από τον Αύγουστο του 2010 εκδοθεί Δελτία Τύπου τόσον από το περιφ.τμήμα Αιτωλ/νίας του ΤΕΕ όσον και από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ενημερώνοντας τους υποψήφιους επενδυτές, τα οποία όμως αγνόησε ο κος Κουτσουπιάς.
Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι:
-Η κοινωνική ευαισθησία καθενός από εμάς απαιτεί να στηρίζονται οι τοπικές αγορές.
-Είναι πολύ πιο ευχερής η δυνατότητα επίβλεψης από μηχανικούς του Νομού μας
-Εν μέσω της κρίσης που διανύουμε δεν είναι σωστό να στερούνται εισοδήματος οι μηχανικοί του Νομού μας.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους,
Το Δ.Σ. του Περιφ.τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων , συνεδρίασε και αποφάσισε τα εξής:
-Ενημερώνει τους υποφήψιους επενδυτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ότι το επιστημονικό δυναμικό του Νομού μας είναι απόλυτα επαρκές και ενημερωμένο ώστε να μπορεί να αναλάβει την μελέτη, επίβλεψη και τεχνικη υποστήριξη των φωτοβολταϊκών σταθμών.
-Καταγγέλει την δήλωση του προέδρου της Ε.Α.Σ. κου Θωμά Κουτσουπιά ως εντελώς αναληθή, ανυπόσταση και υποβολιμαία και τον καλεί ευθέως να ανακαλέσει δηλώνοντας ότι οι μηχανικοί του Νομού μας και εμπειρία και τεχνογνωσία διαθέτουν, και φυσικά είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε τεχνική εργασία αφορά στα φωτοβολταϊκά συστήματα.
-Να δηλώσει επίσης ότι οι υποψήφιοι επενδυτές είναι ελεύθεροι (όπως είναι δηλαδή αυτονόητο) να επιλέξουν τον μηχανικό της αρεσκέιας τους για την σύνταξη μελέτης και φυσικά και τον μηχανικό ή την τεχνική εταιρεία που θα αναλάβει ενδεχομένως την κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού τους.
-Να κληθεί ο κος Κουτσουπιάς στην ίδια εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού παρουσία μελών του Δοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για να συζητήσουμε σε απ’ευθείας διάλογο το μεγάλο αυτό θέμα των φωτοβολταϊκών συστημάτων με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων εκ μέρους μας.
-Να σταλεί το παρόν δελτίο τύπου στον τοπικό τύπο.
-Σε περίπτωση που ο κος Κουτσουπιάς δεν ανταποκριθεί θετικά, επιφυλασσόμαστε να διερευνήσουμε νομικά το θέμα εάν και κατά πόσον οι δηλώσεις του έχουν βλάψει τον επιστημονικό και τεχνικό κόσμο του Νομού μας και κατά πόσον υπάρχει θέμα διαφυγόντων κερδών για τους συναδέλφους μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Παπαγεωργίου Ιωάννης Γουρνάρη Σπυριδούλα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.