Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του νέου κτηρίου της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο

ελεπαπ

Ολοκληρώνεται με γοργούς ρυθμούς το νέο κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ που βρίσκεται στην περιοχή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο. Το νέο κτήριο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), πριν ακόμη ολοκληρωθεί αποτελεί στολίδι για την πόλη και την περιοχή, αφού το κτήριο είναι σύγχρονο και ιδιαίτερα κομψό. Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αγρινίου κ. Επαμεινώνδας Τάνταρος είπε πως αποτελεί διπλό στολίδι, αφού πρόκειται να εξυπηρετήσει ανάγκες παιδιών με αναπηρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Τάνταρο, οι δυο όροφοι θα φιλοξενούν χώρους θεραπείας, εργαστήρια, γραφεία κ.α. Στο ισόγειο θα υπάρχει η νέα υπηρεσία που θα δημιουργηθεί και είναι το Κέντρο Διημέρευσης. Στο πρώτο επίπεδο δημιουργείται το Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ στο υπόγειο του κτηρίου θα υπάρχει ο χώρος στάθμευσης για τριάντα αυτοκίνητα καθώς επίσης και οι εγκαταστάσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού του κτηρίου. Το νέο κτήριο έχει συνολικό εμβαδόν 1.217 τετραγωνικά μέτρα, ο πρώτος όροφος είναι 576 μέτρα και το ισόγειο του κτιρίου έχει επιφάνεια 640 μέτρα, ενώ στις προδιαγραφές του συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή θεραπευτικής πισίνας.

Το κτήριο αναμένεται να παραδοθεί από τον εργολάβο τον Οκτώβριο και αμέσως να ξεκινήσει η μεταφορά στο νέο κτήριο, η οποία θα γίνει με τον υπάρχοντα εξοπλισμού της ΕΛΕΠΑΠ, αφού, σύμφωνα με τον κ. Τάνταρο υπάρχουν κάποιες ενστάσεις και θα επαναληφτούν κάποιοι διαγωνισμοί, άρα απαιτείται περισσότερος χρόνος για να «ελευθερωθεί» το κονδύλι ύψους τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ που απαιτείται για τον νέο εξοπλισμό, παρά ταύτα, οι διαδικασίες «τρέχουν».

Σκοπός της διοίκησης της ΕΛΕΠΑΠ είναι να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω της γραφειοκρατίας και να λειτουργήσουν άμεσα οι υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ στο νέο κτήριο στην περιοχή του Παλιού Αγίου Χριστοφόρου. Το σχολείο θα παραμείνει στο υπάρχων κτήριο, στο κέντρο της πόλης και θα επεκταθεί πιθανότατα στον δεύτερο όροφο, ανάλογα με τις ανάγκες, αφού το νέο κτήριο θα λειτουργεί με δύο άδειες, αυτή του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και αυτή του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Διημέρευσης. Ο εναπομείναν χώρος στο νέο κτήριο δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές για την στέγαση σχολείου, παρά το γεγονός ότι είναι υπερσύγχρονος και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και προδιαγραφές, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Τα σχέδια των ανθρώπων της ΕΛΕΠΑΠ είναι μεγάλα και η όρεξη για δουλειά πολύ μεγαλύτερη, αλλά η αβεβαιότητα που κυριαρχεί αναγκάζει να κάνουν αργά, αλλά σταθερά βήματα, μέσα από τα οποία θα επιτευχθεί τα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα περίπου εκατόν εβδομήντα παιδιά που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να επισημάνουμε με την σειρά μας αυτό που τόνισε ο κ. Τάνταρος, ότι δηλαδή έχουν να πληρωθούν οκτώ μήνες από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος κ. Επαμεινώνδας Τάνταρος δήλωσε: «Το νέο κτήριο κάνει την κοινωνία του Αγρινίου να αισθάνεται υπερήφανη. Όλοι οι πολίτες στηρίζουν με τις εισφορές τους το έργο που παράγει η ΕΛΕΠΑΠ. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στα παιδιά αυτά και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αφού θα έχουμε και ένα καλύτερο και σύγχρονο κτήριο στην διάθεσή μας».

 

Κων/νος Χονδρός- Εφημςερίδα “Συνείδηση”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.