Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Νίκος Βούτσης: Καταργείται ο Καλλικράτης

Νίκος Βούτσης: Καταργείται ο Καλλικράτης

VOUTSISΤην κατάργηση του Καλλικράτη προανήγγειλε σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Βοσδογάνη, Υπεύθυνου Δημοσιογραφικής Ύλης του airetos.gr τόνισε ότι “μιλάμε σαφέστατα για ένα νέο πλαίσιο, μέχρι και τη χωροθέτηση των Δήμων”.

Όπως σημείωσε ο κύριος Βούτσης σταδιακά θα δοθούν επιπλέον αρμοδιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα υπάρχει και η σχετική “προικοδότηση” η οποία θα προκύψει από την εξοικονόμηση πόρων.

Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κύριος Κώστας Πουλάκης ανέφερε ότι από τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019 , θα υπάρχει οικονομική αυτοτέλεια στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ένα καλύτερο Δημοκρατικό πλαίσιο.

Επανέλαβε δε ότι θα καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

www.airetos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Ράβε ξήλωνε ..Δουλειά να μη μας λείπει.’Οσο για την οικονομική αυτοτέλεια αυτό σημαίνει:Κλείσιμο Σχολείων ,εγκατάλειψη κοινόχρηστων χώρων ,σβήσιμο δημοτικών φώτων ,αποφυγή θέρμανσης ,κλέισιμο μόνο λακουβών στο οδόστρωμα,νερό μόνο από τις πηγές,βότανα αντί για φάρμακα,χύμα καπνό για τσιγάρα,ζύμωμα αντί φούρνου κ.λ.π….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.