Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Ναύπακτος:Σφοδρές αντιδράσεις για την ανάπλαση

“Κοστούμι που δεν μας ταιριάζει” χαρακτήρισε την μελέτη ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Σωτήρης Τσιλιγιάννης, ανοίγοντας τον χορό των αντιδράσεων από επαγγελματίες της περιοχής κατά την ενημέρωση που είχαν από πλευράς Δήμου, την Τρίτη το βράδυ.
«Στόχος μας δεν είναι να βλάψουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά να φτιάξουμε μια πόλη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες», είπε ο Γιάννης Μπουλές, αφήνοντας περιθώρια αλλαγών κυρίως στο ζήτημα των θέσεων στάθμευσης, που είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι της μελέτης

Κατάμεστη η αίθουσα του ΞΕΝΙΑ, όπου και πραγματοποιήθηκε η αναλυτική παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης σε επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής με τους παριστάμενους να είναι ανάστατοι, καθώς πιστεύουν ότι αλλαγές που θα γίνουν θα προκαλέσουν περεταίρω μείωση της κίνησης στα καταστήματά τους, και όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Τσιλιγιάννης άνοιξε τη συζήτηση σημειώνοντας ότι στόχος της είναι η εκτενής ενημέρωση για τις αλλαγές που θα επιφέρει το έργο της ανάπλασης. «Στην απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο για το έργο, ο επαγγελματικός κόσμος πίστεψε ότι του φορέθηκε ένα κοστούμι που δεν το αντέχει», είπε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί.
Μεγαλύτερο αγκάθι φαίνεται να είναι οι χαμένες θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν σήμερα, ενώ ως ζητήματα μπαίνουν η λειτουργία των κόμβων στο Κεφαλόβρυσο και στην πλατεία Πια καθώς και το πλάτος του δρόμου.

Θετικός με την κάθε συζήτηση που γίνεται για το θέμα εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γούλας, ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να επιδείξουν υπομονή έως ότου τεθούν όλα τα δεδομένα του έργου. Τα νεύρα του ακροατηρίου όμως δεν ήταν δυνατόν να συγκρατηθούν και οι πρώτες σπίθες άναψαν όταν ετέθη το ζήτημα της απουσίας της μελετήτριας. Η Χρύσα Διανυσοπούλου ήταν και πάλι απούσα, όπως και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πράγμα που έδωσε εκ νέου τροφή για σχόλια.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κόσμος συχνά πυκνά δυσανασχετούσε με τα όσα άκουγε και δεν ήταν λίγες οι φορές που έγιναν διακοπές.

«Στόχος μας δεν είναι να βλάψουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά να φτιάξουμε μια πόλη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες», είπε είπε ο Γιάννης Μπουλές, ενώ σχετικά με τις χαμένες θέσεις στάθμευσης είπε ότι ο δήμος έχει πλάνο να τις αναπληρώσει με τους χώρους στάθμευσης που ψάχνει για να μισθώσει και να διαμορφώσει προς αυτή τη χρήση. Τέλος έθεσε το θέμα των υπόγειων εργασιών, που είναι ίσως και οι πιο σημαντικές στο συγκεκριμένο έργο αφού θα λύσουν σημαντικά προβλήματα που χρονίζουν στην πόλη όπως αυτό της σωστής ύδρευσης αλλά και της καθαρότητας των θαλάσσιων υδάτων της πόλης.

Οι επαγγελματίες συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο που τους μοιράστηκε από την Ομοσπονδία σχετικά με το τι αλλαγές επιθυμούν να γίνουν στη μελέτη, αλλά και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει την αγορά, και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τη δημοτική αρχή, μάλλον και όπως διαφάνηκε, σε νέα χαρακώματα.

www.nafpaktia.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.