Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ναύπακτος: Προκαταρκτική εξέταση για τα πεταμένα έγγραφα

Ναύπακτος: Προκαταρκτική εξέταση για τα πεταμένα έγγραφα

κατάλογοςΗ Αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ναυπακτίας , Μαρία  Ζιαμπάρα, εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση των εγγράφων της Τεχνικής Υπηρεσίας που βρέθηκαν πεταμένα σε παραλία του Αντιρρίου, σημειώνοντας πως ενημερώθηκε για το θέμα από δημοσίευμα σε ιστολόγια και δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και του προέδρου της Τ.Κ. Αντιρρίου .
Ο διευθυντής και υπάλληλοι της Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή και περισυνέλεξαν τα έγγραφα. Εκτιμήθηκε ότι η πλειονότητα των εγγράφων αφορά αντίγραφα, φωτοτυπίες ή μη, ενώ μετά από έλεγχο που έκανε η Υπηρεσία, διαπίστωσε ότι τα πρωτότυπα έγγραφα βρίσκονται στο Αρχείο της Υπηρεσίας.
O αντιδήμαρχος ενημερώνει πως θα προχωρήσει αρχικά σε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ή και πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων ή τρίτων, που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της συσκευασίας και μετακόμισης της Υπηρεσίας και στη συνέχεια, αν προκύψουν ευθύνες θα ενεργήσει ανάλογα, όπως ο νόμος ορίζει.
Καταλήγει πάντως ως εξής η ανακοίνωση: «Ωστόσο εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τα εξής: Στο τέλος Αυγούστου κατά τη μετακόμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας , σακούλες με διάφορα άνευ αξίας έγγραφα τοποθετήθηκαν από υπαλλήλους του δήμου μέσα σε κάδο απορριμμάτων ανακύκλωσης κοντά στο δημαρχείο Αντιρρίου. Μετά από δύο μήνες κάποιοι ανακάλυψαν σε παραλία του Αντιρρίου έγγραφα της υπηρεσίας, από αυτά που είχαν τοποθετηθεί στον κάδο ανακύκλωσης, σχεδόν στεγνά μέσα σε λάσπες, παρότι είχαν προηγηθεί έντονες βροχοπτώσεις. Επισημαίνουμε ότι τα έγγραφα δεν είχαν υποστεί την προβλεπόμενη φθορά γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποτέθηκαν εκεί πολύ πρόσφατα. Απευχόμαστε προβοκατόρικες ενέργειες με στόχο να πλήξουν το έργο και το προσωπικό της Υπηρεσίας.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.