Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Να ανακαλέσει ζητά από την υπουργό το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Να ανακαλέσει ζητά από την υπουργό το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Συνεχίζεται το κύμα αντιδράσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την εισαγωγή σπουδαστών σε 24 τμήματα ΤΕΙ, μεταξύ των οποίων τρία της δικής του σχολής ΣΤΕΓ. Το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου αποφάσισε να ζητήσει αναστολή της απόφασης.
Σε επιστολή προς την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, που κοινοποιεί στον υφυπουργό Πανάρετο και στον Ειδικό Γραμματέα Β. Παπάζογλου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Βαγγέλης Πολίτης- Στεργίου (που τυγχάνει και πρόεδρος του ΣΑΤΕ) αναφέρει:
Κυρία Υπουργέ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή εισαγωγής σπουδαστών σε 24 τμήματα και μάλιστα μόνο στα ΤΕΙ, από το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με εξαίρεση ενός Πανεπιστημιακού τμήματος και αυτού για διαφορετικούς λόγους.
Η απόφαση αυτή θίγει σημαντικά το Ίδρυμά μας, αφού είναι από τα παλαιότερα περιφερειακά Τ.Ε.Ι. και εμφανίζεται να δέχεται εισακτέους μόνο σε 5 από τα 8 τμήματά του.
Τα κριτήρια που δόθηκαν στη δημοσιότητα αγνοούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τμημάτων, δεν είναι αντικειμενικά και είναι προφανές ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί με ενιαίο τρόπο για όλα τα τμήματα των Τ.Ε.Ι και φυσικά των Πανεπιστημίων. Επιπλέον αμφισβητείται η εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία του Ιδρύματος, ανησυχία στους σπουδαστές για το μέλλον των σπουδών τους και απόγνωση στις οικογένειές τους.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε, να περιληφθούν όλα τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό έντυπο και στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσει ο διάλογος για την χωροταξική και τη θεματική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), όπου εκεί το ίδρυμά μας θα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις”.
Σημειωτέον ότι οι πρόεδροι των ΤΕΙ συζητούν το ενδεχόμενο κλεισίματος των ιδρυμάτων ως τρόπο αντίδρασης.

Στη φωτό ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Β.Πολίτης-Στεργίου με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, σε περυσινή παρουσία της στο Μεσολόγγι

 

 

Ανακοίνωση Συλλόγου Φοιτητών ΣΤΕΓ ΤΕΙ Μεσολογγίου

Πληροφορηθήκαμε από τον ιστότοπο του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ. για την κατάργηση της ένταξης εισακτέων στη σχολή μας  Σ.Τ.Ε.Γ. (ΥΔ.ΑΔ  Μ.Υ.Π. Θ.Ε.Κ.Α).

Κατόπιν Γενικής Συνέλευσης των σπουδαστών της σχολής μας καταθέτουμε ότι είμαστε κατά του δελτίου τύπου του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ  όπου κατατέθηκε στις 10/05/2011 και δηλώνουμε ότι τα κριτήρια βάσει  των οποίον κρίθηκαν οι σχολές μας δεν είναι αντικειμενικά.

Παράδειγμα: Φ1, Φ2, αποδεικνύονται μη ακριβή γιατί τα συγκράματα, δεν είναι σε καμία περίπτωση βασικά κριτήρια που συμβάλλουν στη λειτουργία της σχολής, δεδομένου ότι ήδη πολλοί φοιτητές συνεχίζουν την φοίτηση χωρίς να έχουν καν εγγραφεί στο σύστημα του «ΕΥΔΟΞΟΣ» ανέκαθεν τα συγγράμματά  μας εκδίδονται από το Τ.Ε.Ι. μας και τους καθηγητές μας και ήταν πάντα επαρκή. Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο διαγραφής  σπουδαστών των τριών τμημάτων από το σύστημα  «ΕΥΔΟΞΟΣ» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  οι σπουδαστές αυτοί είναι πραγματικά ανενεργοί.

Επιθυμούμε αναίρεση του παρόντος δελτίου τύπου της 10/05/2011 και να αναγγελθεί  άμεσα νέο δελτίο το οποίο θα αναιρεί το προηγούμενο, λαμβάνοντας υπόψη το επιθυμητό ποσοστό εισαγωγής που δηλώνει το κάθε τμήμα.

Με την αναγκαστική – αυθαίρετη – παράνομη διακοπή της εισαγωγής φοιτητών, τα τμήματα οδηγούνται νομοτελειακά σε διακοπή της λειτουργίας τους. Αν αυτή είναι η επιθυμία του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ., γιατί δεν δηλώνεται ευθαρσώς;

Το κύριο κριτήριο είναι τι χρειάζεται η κοινωνία μας, δηλαδή ποια τμήματα με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο, εξυπηρετούν τις ανάγκες της.

Τα τμήματά μας  είναι μοναδικά στον ακαδημαϊκό χώρο σε ένα γνωστικό αντικείμενο επίκαιρο, καινοτόμο και απαραίτητο για τη χώρα μας. Αν εφαρμοζόταν τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σκέψη να βγουν τα τμήματά μας από το μηχανογραφικό δελτίο.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, πριν είναι αργά, για να συμπεριληφθούν τα τμήματά μας (ΣΤΕΓ) στο μηχανογραφικό έντυπο και να δώσετε την ευκαιρία στα τμήματά μας  να αναπτυχθούν όπως πρέπει.

Σύλλογος  Φοιτητών ΣΤΕΓ ΤΕΙ Μεσολογγίου

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.