Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Να βλέπεις να καίγεται το σπίτι σου…

Να βλέπεις να καίγεται το σπίτι σου…

Αισιοδοξία μέσα στα χαλάσματα στην οδό Ιωνίας

Στην οδό Ιωνίας στην περιοχή που ονομάζουμε Νέα Ερυθραία και αποτελεί μέρος του Αγίου Κωνσταντίνου, την περασμένη Κυριακή, παραμονή 25ης Μαρτίου, υπήρξε μια καταστροφή που δείχνει πως μερικοί άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίζουν τα πράγματα.

Μια φωτιά που ξέσπασε από τζάκι και κινητοποίησε μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση με πολλά πυροσβεστικά οχήματα, παραλίγο να κοστίσει σε ζωές. Η καταστροφή του τρίτου ορόφου του σπιτιού υπήρξε ολοσχερής όπου η φωτιά ξέσπασε στην καμινάδα, επεκτάθηκε στην ξύλινη στέγη η οποία έπεσε στο διαμέρισμα το οποίο γρήγορα λαμπάδιασε . Το ζευγάρι των ιδιοκτητών και το παιδί τους εγκατέλειψαν γρήγορα το διαμέρισμα και ανέλαβε την κατάσβεση η Πυροσβεστική που απέτρεψε την επέκτασή της. Αυτό που προκάλεσε τεράστια εντύπωση σε όλους ήταν ότι τα πάντα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά το πολύ. Στο σπίτι ο κίνδυνος ευτυχώς περιορίστηκε μόνο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα καθώς ο δεύτερος όροφος είναι γιαπί και μεσολαβεί μέχρι τον πρώτο όροφο που μένουν άλλα μέλη της οικογένειας, ενώ στο ισόγειο υπάρχει μαγαζί με αλουμίνια.

Κι όμως, οι άνθρωποι που έπαθαν αυτή την μεγάλη λαχτάρα και που οικονομικά έχουν σήμερα γονατίσει αντιμετωπίζουν την κατάσταση με μια πρωτοφανή δύναμη. «Μας έχουν βρει τόσα και τόσα» μας είπε ο κύριος Κώστας πατέρας του Μάριου που έμενε στο σπίτι που κάηκε, την ώρα που μας άνοιγε τη πόρτα του μαγαζιού του για να πάμε στον τρίτο όροφο και να καταγράψουμε την καταστροφή.«Παρόλα αυτά εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω αλλιώς» συμπληρώνει όταν φτάνουμε στο χώρο που κάηκε.

Τίποτε δεν σε προετοιμάζει για ένα σπίτι που χάθηκε εντελώς, ειδικά αν ξέρεις ότι οι ένοικοί του έφυγαν στο παρά πέντε κυριολεκτικά.Ο Μάριος είναι σαφώς πιο προβληματισμένος από τον πατέρα του και φαίνεται να φοβάται τις αναφορές μας σε όσα έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει η οικογένειά του, καθώς δεν θέλει να παρουσιάσουμε κάτι υπερβολικό. Μας εξηγεί πως κινήθηκε η φωτιά από τη ξύλινη στέγη και κυριολεκτικά περικύκλωσε όλο το σπίτι. Παράλληλα έχει το νου του στα μαστόρια που του εξηγούν τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» πολλοί φορείς, ανάμεσά τους και ο δήμος Αγρινίου έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν γιατί η ζημιά είναι τεράστια και δυσβάσταχτη για μια νέα οικογένεια του μεροκάματου, ειδικά στην εποχή μας. Αντιπροσωπεία τεχνικών και σίγουρα αντιδήμαρχος της πόλης θα πήγαιναν να δουν τη ζημιά τη μέρα που έγινε αυτό το ρεπορτάζ.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα αφεθούν οι άνθρωποι μόνοι τους και θα επιδειχτεί αλληλεγγύη από πολλές πλευρές. Είναι καλύτερα όμως να μην μπαίνει κανείς σε λεπτομέρειες σε κάτι τέτοια σε πείσμα των καιρών που θέλουν όλα να τα δραματοποιούμε και να τα κοινοποιούμε για να υπηρετήσουμε την κοσμοθεωρία μας. Άλλωστε αυτό μας διδάσκει κυρίως η συμπεριφορά του κ. Κώστα.

Με το χαμόγελο μας υποδέχτηκε, με το χαμόγελο μας συνόδευσε έξω από τα χαλάσματα. «Δεν έχω παράπονο» μας είπε. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι πήραν τηλέφωνο, ήρθαν από δω, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Και τίποτε να μην κάνουν το κουράγιο είναι αρκετό. Δεν το βάζουμε κάτω, αν ήταν έτσι θα είχαμε παρατήσει τον αγώνα χρόνια τώρα…»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.