Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Να γιατί πάντα κράνος…

Να γιατί πάντα κράνος…

Οι στιγμές που έπεσε σε κώμα ο 32χρονος στη ΜΕΘ και τι πρέπει να θυμόμαστε…

Την ώρα που ο 32χρονος συμπολίτης μας που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι τα ξημερώματα του Σαββάτου δίνει τη μάχη του διασωληνωμένος και σε καταστολή η ιστορία για το πως χτύπησε, που πληροφορήθηκε το agrinionews.gr, δίνει ένα μοναδικό και σκληρό μάθημα σε όλους μας για το τι πρέπει να εφαρμόζουμε στη καθημερινότητά μας.
Ο 32χρονος το μοιραίο πρωί «έφυγε» από το δρόμο με τη μηχανή του στην οδό Μπότσαρη και καθώς σύρθηκε ελάχιστα έπεσε με το κεφάλι σε ένα κολωνάκι δίπλα στο πεζοδρόμιο. Σηκώθηκε όμως και πήρε τη μηχανή του την οποία μετέφερε με τα χέρια ή οδηγώντας την σε κοντινή απόσταση που είναι το σπίτι του. Στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι του σε σύγχυση και κάπως ζαλισμένος αλλά σε κατάσταση που εξωτερικά δεν ενέπνεε καμιά ανησυχία καθώς δεν είχε σημάδια από το χτύπημα ή αιμορραγία στο κεφάλι…
Κι όμως στη συνέχεια και ενώ συνομιλούσε με οικείο του πρόσωπο αφού είπε πως ένιωθε να χάνει το φως του έγειρε και έχασε την επαφή με το περιβάλλον. Κάποιοι κάνουν λόγο για ελαφρά αιμορραγία στο μάτι του την ώρα που έφτασε στο νοσοκομείο κάτι που δείχνει ότι το χτύπημα ήταν ύπουλο και εσωτερικό, επαναλαμβάνουμε χωρίς εξωτερικά να υπάρχουν σημάδια της μεγάλης ζημιάς που είχε υποστει. Από κει και πέρα άρχισε η μάχη για τη ζωή του την οποία δίνει χωρίς να έχει συνείδηση της πραγματικότητας.
Η περιγραφή είναι σκληρή και όπως τη πληροφορηθήκαμε, με μόνο στόχο να προβληματίσει γιατί πρέπει πάντα πάνω σε οποιαδήποτε κυβισμού μηχανή να φοράμε κράνος. Γιατί σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουν σωθεί ζωές.
Ο 32χρονος υποβλήθηκε και σε νέα εγχείρηση και παραμένει σε κώμα ενώ χτες του έγινε νέα αξονική τομογραφία που όμως δεν έδειξε κάποια επιδείνωση των εσωτερικών κακώσεων που έχει υποστεί. Παρόλα ταύτα η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και εξαιρετικά δύσκολη…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.