Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

“Να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός αστυνόμευσης της Δυτικής Ευρυτανίας”

αστυνομίαΤην επανεξέταση του σχεδιασμού αστυνόμευσης της Δυτικής Ευρυτανίας, ζητάει με επιστολή της προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας.
Η επιστολή  προς τον υπουργό κ.Νικόλαο Τόσκα αναφέρει:
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας και συνολικά όλοι οι φορείς της Δυτικής Ευρυτανίας, επεσήμαναν σε όλους τους αρμόδιους, ότι η απόφαση κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού της Γρανίτσας στερείται κάθε λογικού επιχειρήματος.
Συγκεκριμένα, είχαμε κάνει γνωστό την δυσβατότητα των δρόμων, τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και την δύσκολη προσβασιμότητα της περιοχής. Μια περιπολία που ξεκινά από το Κερασοχώρι, χωρίς να σταματήσει πουθενά, κάνει τουλάχιστον 2,5 ώρες για να φθάσει στο Νέο Αργύρι ή στα Κέδρα.
Στην απόφαση κατάργησης, δε λάβατε υπόψη τη λειτουργία του ταχυδρομικού γραφείου των ΕΛΤΑ που αναβαθμίστηκε σε τράπεζα της Γιούρομπανκ και εξυπηρετεί σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων, τη λειτουργία καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο, τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στη Γρανίτσα και μια στο Ραπτόπουλο, την ύπαρξη Λαογραφικού Μουσείου με σημαντικά εκθέματα, την εκκλησία του Νεομάρτυρα Μιχαήλ με το μεγάλης αξίας τέμπλο, την διαρκή έκθεση ζωγραφικής του Λαϊκού ζωγράφου Λευτέρη Θεοδώρου, το Γυμνάσιο και Λύκειο στη Γρανίτσα και στο Ραπτόπουλο και πλειάδα επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Στα χωριά μας υπάρχουν ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια μεγάλης αξίας και οι εκκλησίες πολλές φορές λεηλατήθηκαν. Πρόσφατα στη Γρανίτσα έγινε κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένης. Η ανησυχία των ηλικιωμένων, μοναχικών και πολλές φορές αρρώστων, είναι περισσότερο από έκδηλη.
Η ακατανόητη απόφαση να αστυνομεύεται η Ευρυτανία με δύο βασικούς πυλώνες αστυνόμευσης το Καρπενήσι και το Κερασοχώρι που απέχουν 20 λεπτά μεταξύ τους δεν παρέχει κανένα αίσθημα ασφάλειας στον δυσπρόσιτο Δήμο Αγράφων.
Επειδή κύριε Υπουργέ,
η απόφασή κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού Γρανίτσας, βασίστηκε σε εισηγήσεις που στερούνται κάθε λογικής, ζητάμε απο εσάς, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και να επανεξετάσετε άμεσα τον σχεδιασμό αστυνόμευσης της Ευρυτανίας και ειδικά του Δήμου Αγράφων με μοναδικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Ευχαριστούμε,

Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

Αλέξης Καρδαμπίκης       Πένυ Καρυώτη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.