Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

«Να επιβληθούν τέλη χρήσης και διέλευσης σε ΔΕΚΟ και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου»

«Να επιβληθούν τέλη χρήσης και διέλευσης σε ΔΕΚΟ και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου»

PANOS-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΤην επιβολή τελών χρήσης και διέλευσης σε ΔΕΚΟ και εταιρίες κινητής τηλεφωνίας από τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ζητά η δημοτική παράταξη Μεσολογγίου «η Κοινωνία Μπροστά» σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της κ. Π. Παπαδόπουλος.
Σε κάποιο απ’ τα παρελθόντα Δημοτικά Συμβούλια, ο συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης να υπάρξει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή τελών χρήσης και διέλευσης δικαιωμάτων από τον Δήμο σε ΔΕΚΟ και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, λόγω των παρεμβάσεων και ανεπανόρθωτων πολλαπλών κακοτεχνιών στο οδικό δίκτυο από τους συγκεκριμένους φορείς, με αποτέλεσμα και ο Δήμος να υφίσταται πολλαπλή ζημία όσον αφορά την αποκατάστασή τους και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των δημοτών. Η Δημοτική πλειοψηφία απέρριψε τη συζήτηση επί του σχετικού αιτήματος. Οι εξελίξεις όμως δικαίωσαν την επιμονή μας. Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στις 9-3-2015 το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση ώστε οι ΔΕΚΟ και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να αποδίδουν στους Δήμους τέλη διέλευσης και τέλη χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης, δηλαδή και για την χρήση του εδάφους και για την χρήση του υπεδάφους.
Φρονούμε λοιπόν ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έλθει προς συζήτηση αντίστοιχο θέμα ώστε και ο Δήμος Μεσολογγίου να λάβει σχετική απόφαση και να προωθηθεί αρμοδίως στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να λάβει σάρκα και οστά. Τέλος θα προτρέπαμε τη Δημοτική Αρχή να αναζητήσει αντίστοιχες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων ανά την επικράτεια.

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος Κ.

    Προτείνω όλες αυτές οι εταιρείες να παρακάμψουν το Μεσολόγγι, δεν έχουν να χάσουν και τίποτε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.