Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

“Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι ο Δήμος έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά”

“Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι ο Δήμος έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά”

12046605_1056062081080297_1890514862819096263_nΜε τα ακόλουθα λόγια και με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου περιγράφει την οικονομική κατάσταση του δήμου:

Το δημοτικό συμβούλιο αποτελεί το κορυφαίο όργανο του Δήμου μας και στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της χρονιάς 2014 αλλά και τον ισολογισμό, για πρώτη φορά και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης (για να την παρακολουθούν όλοι οι πολίτες), παρουσιάσαμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του δήμου μας .
Όπως είπα θα πρέπει να «καταπιούν» τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι ο Δήμος έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά .Αντιθέτως είμαστε υποθηκευμένοι για 20 εκατ. ευρώ!
Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν δάνεια, στις εποχές των παχιών αγελάδων, για να δείξουν έργο! Δάνεια τα οποία καλείται να πληρώσει η σημερινή δημοτική αρχή και αγγίζουν περί τα 15 εκ. ευρώ.
Ο δήμος μας, καλείται επίσης με τελεσίδικη απόφαση να πληρώσει επιπλέον 1.359.000 ευρώ για την εξόφληση της μελέτης για το νέο δημαρχιακό μέγαρο στα παλιά δημοτικά σφαγεία (που δε θα γίνει ποτέ) ενώ για πρώτη φορά καταφέραμε να αποτυπώσουμε τις πληρωμές που καλείται να πληρώσει ο δήμος από τις σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις, μετά από προσφυγές που ανέρχονται σε 5,2 εκατομμύριο ευρώ.
Αναρωτιέμαι τι θα πουν στο δικαστήριο στους κατόχους μηχανημάτων που με αγωγές κατά του δήμου ισχυρίζονται ότι εκτέλεσαν έργο (τα παρελθόντα έτη) με προφορική εντολή, έργο το οποίο όμως δεν πιστοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου .
Να ευχαριστήσω την παράταξη του κ. Μοσχολιού, που με την ψήφο της επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου, για την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου. Με λίγα λόγια τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι αλλά τώρα το πάρτι τελείωσε !
Καλημέρα ώρα για δουλειά!

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Κώστας

  Η υπερψήφιση από τη παράταξη σας κ Δήμαρχε του απολογισμού δεν δικαιολογεί τέτοιες εκφράσεις. Θα μπορούσατε να τον καταψηφίσετε και να οδηγηθεί ο Δήμος σε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο από τους Οικονομικούς ελεγκτές. Γιατί δεν πράξατε τούτο;

  Η απουσία των δύο επικεφαλής των παρατάξεων μόνο τυχαία δεν ήταν.
  Ο Δήμαρχος του 75 τοις εκατό δεν έχει εντολή να πάει το Δήμο σε έλεγχο ουσιαστικό; Δεν περιφρονείτε την εντολή που πήρατε; Η φράση <> παραπέμπει αλλού.

  Ο μη έλεγχος όμως σημαίνει συγκάλυψη.
  Η υπερψήφιση δε μήπως σημαίνει κάτι άλλο ;
  Θα δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.