Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

“Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πλώσταινα”

sdgsdgsdg“Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πλώσταινα” ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος.

Υποστηρίζει πως την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή της Πλώσταινας δημιουργήθηκε τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα από ενέργειες της διοίκησης των Αλυκών που με την πτώση της στάθμης πάνω από 30 cm αποκαλύφθηκε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πυθμένα με αποτέλεσμα το φυσικό περιβάλλον να διαταραχθεί και οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ανάστατοι.

Ενώ κάθε χρόνο πριν την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας γινόταν άντληση των νερών της Πλώσταινας με τμηματική ανανέωση και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας την φετινή χρονιά το άδειασμα έγινε με άνοιγμα του υδατοφράγματος και όχι τμηματική ανανέωση με αποτέλεσμα η στάθμη να πέσει και να αποκαλυφθεί το 100% της λεκάνης Δ το 50% της λεκάνης 8 και 10% της λεκάνης 7 και ταυτόχρονα να αποκαλυφθούν μεγάλες εκτάσεις του πυθμένα.

Το ενδεχόμενο των μαζικών θανάτων μικροοργανισμών και η δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί μια πραγματικότητα που ενδεχομένως αν συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε ο παραπάνω χειρισμός να είναι μη αναστρέψιμη.

Ο συνδυασμός Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς για την λήψη άμεσων μέτρω και τονίζει ότι πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους τόνους:
Η Πλώσταινα δεν είναι χωράφι της Αλυκής
Απαιτείται άμεσος έλεγχος νομιμότητας αναφορικά με τις προβλέψεις των περιβαλλοντικών όρων
Επιβάλλεται η ενεργοποίηση κυρώσεων για παραβίαση των αδειών περιβαλλοντικής αδειοδότησης και εφαρμογή των αντίστοιχων υγειονομικών διατάξεων.
Η Πλώσταινα πρέπει να επανενταχθεί στον λιμνοθαλάσσιο χώρο και να αποδεσμευτεί από την παραχωρημένη στην Αλυκή έκταση.

sdfjfgjdfgj

sdgsdgsdg

dhkghkghk

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.