Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Να χαίρεστε τα δίκτυα και τις γραμμές σας…

Να χαίρεστε τα δίκτυα και τις γραμμές σας…
alla
Χτες Χριστούγεννα την ώρα της αιχμής πολλοί δεν είχαμε ούτε ίντερνετ και τα sms λειτουργούσαν πλημμελώς. Σε ολόκληρες περιοχές της πόλης αλλά και σε όλη τη χώρα απ΄τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα έπαιζαν μόνο οι τηλεοράσεις(κάποιοι συνωμοσιολόγοι ήδη λένε ότι γι’αυτό έγιναν όλα, αλλά δεν έπαιζε κρατική προπαγάνδα, αντίθετα έπαιζαν χαρούμενα πράγματα, να σε κάνουν να ξεχνιέσαι ότι σε λίγο καιρό μπορεί να έχουμε εκλογές κάθε μήνα).
Είχε “υπερφορτωθεί το δίκτυο” ήταν η επίσημη εξήγηση. Βέβαια θα το προσέξατε ότι φέτος τα sms που πήρατε και οι επαφές που είχατε ήταν πολύ λιγότερες από άλλες φορές. Είναι το ίδιο φαινόμενο όπως με το πετρέλαιο(σας το γράφαμε εδώ μέρες πριν τι μας έλεγαν ντόπιοι βενζινοπώλες)που όλοι εξεπλάγησαν από τη καθίζηση που έπαθε η ζήτησή του. Παρότι δεν είναι πια η τιμή του στα όρια της “ανθρωπιστικής κρίσης”.
Όχι, μην ακούτε τους κακούς κινδυνολόγους που λένε ότι επανέκαμψε η καταναλωτική κρίση και μαζεύτηκε ο κόσμος γιατί φοβάται από αυτά που ακούει. Η απάντηση είναι ότι “δεν μας αγγίζει ο φόβος” που είναι υπόνοια ότι κάτι ηρωικό θα μας ζητηθεί να κάνουμε.
Επανέρχομαι όμως στα δίκτυά τους και στις γραμμές τους και στον ένα και μοναδικό πάροχό τους(αν δεν το ξέρετε κρατικά δίκτυα χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες και έτσι διαμορφώνονται και οι τιμές επί της ουσίας)στην όμορφη παρεο-“καπιταλιστική” μας χώρα
Έτσι και έβρεχε δυνατά δεν θα είχαμε ούτε τηλεόραση και θα μας θύμιζαν πραγματικά αυτά τα Χριστούγεννα τα νιάτα μας στα χωριά, απλά χωρίς κρύο. Μεθαύριο που θα ρίχνει αρκούδες από τον ουρανό δεν θα πιάνει και η δορυφορική ή καλωδιακή(εδώ γελάνε)τηλεόραση που όλοι έχουμε βάλει σε πακέτα…Όταν έχει υγρασία ή έρχεται βαρομετρικό χαλάει το ίντερνετ, όταν γυρίζει ο καιρός δεν πιάνει η digea αυτό το απίθανο κονσόρτσιουμ από ιδιώτες που το παίζουν κράτος.
Μια χαρά. Αν ήταν σαν εμάς εκεί στη Σκανδιναβία έπρεπε να είναι με τα μαγκάλια ακόμα. Εννοώ αν είχαν το πολίτευμά μας, όχι αν ήταν εξίσου κοντά στην Ασία και την Αφρική. Φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν. Αν οι εταιρίες χριστουγεννιάτικα έβλεπαν ορδές από πολίτες να κάνουν αγωγές γιατί αυτό που πληρώνουν δεν το παίρνουν θα ήταν αλλιώς. Αλλά έχουν φροντίσει αυτοί που διαμαρτύρονται βασικά για πάρτη τους να έχουν κάνει και τον καταναλωτή πρόβατο, αλλά και τη δικαιοσύνη ανίκανη να αποφασίσει έγκαιρα.
Με αυτή τη γιορτινή γκρίνια και πάλι χρόνια μας πολλά και καλές εξελίξεις!
Υ.Γ. Έφυγε ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Τον είχα γνωρίσει ένα τέρμινο που βρέθηκα στο περιβάλλον του δημιουργήματός του. Ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους για την εφημερίδα που έφτιαξε τη σημερινή Ελλάδα αλλά και που την έβγαλε από το παρελθόν της. Ήταν από τους βασικούς που έφτιαξαν ένα τόσο πλουραλιστικό έντυπο αλλά και που πέρασαν τον Τύπο αποκλειστικά στη ρητορική της Αριστεράς. Δικό του έργο οι μεγάλοι αρθογράφοι, οι έρευνες, τα αθλητικά, το Έψιλον, ο ώριμος Συρίγος,η νέες τάσεις. Δικό του όμως και ο Αναστασιάδης, η ημιμάθεια κάποιων που είχαν εμπόριο “τα Πολυτεχνεία” και η σκωπτική ματιά απέναντι στον πατριωτισμό, ίσως εν τέλει και τα “κινήματα” όπως τα ζούμε εδώ και χρόνια…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.