Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

ΝΔ: Κοπή πίτας με απουσίες, αιχμές και στήριξη στον Σαμαρά

ΝΔ: Κοπή πίτας με απουσίες, αιχμές και στήριξη στον Σαμαρά
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αγρινίου Γ.Ανδρίοπουλος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος

Σε μουδιασμένο κλίμα (λόγω των τελευταίων γεγονότων στο πολιτικό σκηνικό και το μέτωπο της οικονομίας) ολοκληρώθηκε πριν μια ώρα η εκδήλωση κοπής της πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αίθουσα του δημοτικού Πάρκου Αγρινίου προσήλθαν τοπικά στελέχη ωστόσο λόγω των ραγδαίων και δυσμενών σημερινών πολιτικών εξελίξεων και της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή δεν προσήλθε ο καλεσμένος της εκδήλωσης βουλευτής Β΄ Αθήνας και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης όπως δεν προσήλθαν και οι τρεις βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Παρόντα τοπικά στελέχη και φίλοι της ΝΔ, χωρίς πάντως μεγάλη συμμετοχή, ενώ τον λόγο πήραν οι τρεις παρόντες πολιτευτές, Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, Γιώργος Παπαναστασίου και Νίκος Καραπάνος.

Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί του προέδρου της Δημοτικής Οργάνωσης Γιάννη Ανδριόπουλου και του προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Σύρρου. Μόνιμη επωδός των ομιλητών η στήριξη των επιλογών του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τις βολές να πηγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο είναι εμφανές πως στο κομματικό ακροατήριο επικρατεί προβληματισμός για την τροπή των εξελίξεων που επέβαλλαν τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει η ΝΔ τα επώδυνα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως και από τη σημερινή εκδήλωση απουσιάσαν πολλά στελέχη (το επισήμανε ο πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης) ενώ εξάλλου είναι γνωστό πως κάποια στελέχη (και μάλιστα ακραιφνείς «Σαμαρικοί») απουσιάζουν συνειδητά από τις κομματικές δραστηριότητες.

Έχει παράλληλα τη δική του σημειολογία το γεγονός πως το αποψινό ακροατήριο χειροκρότησε  μόνο τη μία φορά που αναφέρθηκε το όνομα του Κώστα Καραμανλή.

Εξάλλου καθώς είναι η ημέρα  που οι συζητήσεις επικεντρώνονται στην απόφαση βουλευτών όπως του Δημήτρη Σταμάτη να καταψηφίσουν τα μέτρα κόντρα στην κομματική γραμμή, παίρνουν προφανή διάσταση τα λεγόμενα του πολιτευτή Γιώργου Παπαναστασίου. Ο Γ.Παπαναστασίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους βουλευτές παριστάνουν τους «όψιμους επαναστάτες» ενώ τόσα χρόνια σιωπούσαν και βολεύονταν. Σε όσους όντας τόσα χρόνια στο πολιτικό σκηνικό φέρουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Πολλοί παριστάμενοι διέγνωσαν πως οι αναφορές αυτές αφορούσαν και τον Δημήτρη Σταμάτη.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια εκδήλωση που δεν θύμιζε ανάλογες του παρελθόντος αλλά και δεν παρέπεμπε σε κόμμα για το οποίο έρχεται ή ώρα να κυβερνήσει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.