Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Νεαροί καθάρισαν το “skate” spot στο πάρκο

Νεαροί καθάρισαν το “skate” spot στο πάρκο

Σκούπες και φαράσια στη “λιμνούλα” για να κάνουν skate

Εδώ και περίπου δυο χρόνια η παλιά λιμνούλα στο πάρκο-που για…τοπικούς λόγους δεν λειτούργησε ποτέ ως τέτοια-προσφέρεται για να κάνουν skate νέοι από τη περιοχή που το έχουν σαν τρόπο ζωής.

Τις Κυριακές και αφού μεσολαβεί το Σάββατο που, όσο να ‘ναι, πέφτουν διάφορα μπάζα στο χώρο, μια ομάδα νέων που αγαπούν το skate, πάνε δίπλα στο καφέ του πάρκου παίρνουν σκούπες και φαράσια και καθαρίζουν το χώρο, όσο αυτό μπορεί να γίνει. Αυτό συνέβη και νωρίτερα γύρω στις 11.00 το πρωί ώστε να μπορέσουν να κάνουν οι νεαροί αυτό που αγαπούν.

Όπως ανέφεραν από το 2011 στην ιστοσελίδα thespot.gr, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτοσχέδιους χώρους για skate από όλη τη χώρα(skatespots), η ομάδα του Αγρινίου DIY “Έπειτα απο τις άπειρες εκκλήσεις προς την δημαρχεία του Αγρινίου (από το 1998 περίπου) για ενα χώρο ειδικά κατασκευασμένο για τις δραστηριότητες της νεολαίας (ΒΜΧ SK8 ΙΝLINE κοκ) ξεκινήσαμε την διαμόρφωση της λιμνούλας του πάρκου εδώ και δυο χρόνια περίπου.Με λεφτά από την τσέπη μας και με πολύ κόπο η λιμνούλα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε ένα μικρό pool.Thanks to Dionyshs, Lakis, Panos, Sta8hs, τον παππού που μας προμήθευε νερό και όλους όσους βοήθησαν στο σημαντικό αυτό για μας έργο. Thanks not to All the mayors whose words fly in the air”!

Πάντως, για να πάρουν λίγο κουράγιο οι λάτρεις του skate, να θυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα που υπάρχει για την ανάπλαση του πάρκου προβλέπεται χώρος αποκλειστικά για skate, στην πλευρά του  απέναντι από το Μουσείο και  σε ένα από τα δυο οικόπεδα που πήρε ο δήμος από το Νοσοκομείο για να τα εντάξει στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης.

Γ.Σ.

Υ.Γ.  Στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο “Αστικές Αναπλάσεις”, μπήκε το πάρκο και κάποιος σκέφτηκε να βάλει χώρο για skate, αλλά  αυτό δεν αρέσει σε όλους. Δημοκρατία έχουμε. Όλοι εκφέρουν άποψη και στο τέλος αποφασίζει η πλειοψηφία. Πλειοψηφία που προκύπτει από όσους πάνε και ψηφίζουν όταν προβλέπεται από μια Σύμβαση που έχουμε κάνει όλοι για να μην κατασπαράσσουμε ο ένας τον άλλο. Τελευταία, σε διάφορες χώρες, για να μην εκφράζεται η πλειοψηφία τόσο σπάνια έχουν ενσκήψει δημοψηφίσματα για τα πάντα αλλά και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, που όμως στην Ελλάδα ενίοτε χαρακτηρίζονται ως “τεχνοφασισμοί”. Στο agrinionews.gr κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας που βάζει τα θέμα σε ίσο βάρος με τον σχολιασμό ή περίπου(μόνη εξαίρεση κάποια  εκτροπή).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.