Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Νεες περικοπές στις συντάξεις φέρνει η συμφωνία με την τρόικα

E3601A992C3A67396B478BC7F589FCE2Σε νέο κύκλο ενοποιήσεων Ταμείων και σε συρρίκνωση των συντάξεων στα όρια αντοχής του συστήματος οδηγεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, για να αντιμετωπιστεί το κόστος μείωσης των εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες. Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Πρώτα πρώτα δάνεισαν τον ανύποπτο κοσμάκη και τον έβαλαν να παίζει στο χρηματιστήριο.Κατόπιν του είπαν ότι να δανείζεσαι δεν είναι κακό και πάρε ένα σπίτι και ένα τσερόκι τζιπ με δανεικά.Κατόπιν τον αφήσαν άνεργο για να μην μπορεί να πληρώσει τα δάνεια.Κατόπιν του βάλαν φόρους γιατί η οικονομία έπεσε έξω και του μειώσαν τους μισθούς και τις συντάξεις γιατί τα ποσά δεν βγαίναν.Τώρα σκέφτονται να δίνουν μόνο μια κύρια σύνταξη των 370 Ε.Εάν αυτή δεν είναι μια εγκληματική σπείρα τότε ποιά άλλη είναι;;;;;;;;;;;;;;;

  2. Γιώργος Κ.

    Οι βαγγελοσαμαράδες, συνεπικουρούμενοι από τους γαλατάδες τα ψήφισαν όλα, στο τρίτο μνημόνιο όπως έγραφα πριν λίγες μέρες και με ειρωνεύονταν “κορυφαίοι σχολιαστές”.
    Αφού πιούν μιά κούπα σοσιαλισμό για να ξαναφτειαχτούν, ας αρχίσουν πάλι να γράφουν, για να αρχίσουμε να βρίσκουμε συνώνυμα, αντώνυμα, περιώνυμα επώνυμα κ.λ.π.
    Χρόνια πολλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.